Θ.Βώκος: Γεωπολιτικές εξελίξεις, περιβάλλον & νέες τεχνολογίες θα κυριαρχήσουν στα Ποσειδώνια 24

29.04.2024

“Τα Ποσειδώνια 24 επιστρέφουν δριμύτερα μετά από δύο χρόνια, με περίπου 2000 εκθέτες από 90 χώρες με έντονη παρουσία από Κίνα, Ινδία αλλά και Αμερική, που το 2022 εξαιτίας της πανδημίας δεν έδωσαν το “παρόν”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ποσειδωνίων, Θοδωρής Βώκος.

(α-δ) Μάρκος Κάντζιος, Θεόδωρος Βώκος, Νίκος Μπαρδούνιας

Ο ίδιος επισήμανε ότι εκθέτες παρουσιάζουν υπηρεσίες όπως νέες τεχνολογίες (εφαρμογες ΑΙ),ναυτιλιακό εξοπλισμό, ναυπηγεία – διαλύσεις πλοίων, αλλά και συμμετέχοντες όπως χρηματιστές, χρηματοδοτικοί οργανισμοί ή μεσίτες στις αγοραπωλησίες πλοίων, που επικοινωνήσουν τα δικά τους προϊόντα και εργαλεία. Όπως τόνισε ο κ. Βώκος, “Τα Ποσειδώνια αποτελούν ένα οικοσύστημα που έρχεται να συναντηθεί με την ελληνική ναυτιλία”.

Πέραν της έκθεσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της έκθεσης ανάφερε ότι στα εφετινά Ποσειδώνια θα γίνουν και σεμινάρια κυρίως για την ασφάλεια, εξαιτίας των γεωπολιτικών προκλήσεων (πόλεμοι, περιορισμοί σε διώρυγες), αλλά και των περιβαλλοντικών κανονισμών και των ριζικών κινήσεων που πρέπει να γίνουν προς την επιθυμητή απανθρακοποίηση.

Τέλος, ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ανάγκη νέων ηλικιακά ανθρώπων και νέων ειδικοτήτων που απαιτούνται πλέον να συμβάλουν στον κλάδο της ναυτιλίας.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή “Προπαντος Ψυχραιμία” με τους Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!