Στο λιμάνι της Σούδας πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με περίπου 700 επιβάτες

23.06.2014

Ρότα για το λιμάνι της Σούδας χάραξε η εταιρεία κρουαζιερόπλοιων «Oceania Cruises» με τον κατάπλου, σήμερα το πρωί, του πολυτελούς «Oceania Insignia».

Το πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 692 επιβάτες και 399 άτομα πλήρωμα, κατέφθασε στη Σούδα, προερχόμενο από το Ναύπλιο και το απόγευμα θα αναχωρήσει με προορισμό την Κω.


Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο βραβεύεται συνεχώς για την ποιότητα των υπηρεσιών, που προσφέρει στους επιβάτες του αλλά, και για τα πακέτα διακοπών του, επισκεπτόμενο όχι μόνο γνωστούς προορισμούς, αλλά και ανερχόμενους.


Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Κώστας Μπροκαλάκης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Χανίων, Μαρία Κοκκινάκη, και τον διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Σούδας, Μανώλη Βαλυράκη, συναντήθηκε εθιμοτυπικά με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου και επέδωσε αναμνηστική πλακέτα μαζί με ενημερωτικό υλικό για τα Χανιά, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για την πορεία των προγραμματισμένων έργων και παρεμβάσεων στη χερσαία ζώνη του Λιμένα της Σούδας.


Ο πλοίαρχος με την σειρά του ευχαρίστησε όλους για τη θερμή υποδοχή και εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για τα χαρακτηριστικά του λιμένα, που διασφαλίζουν την ασφαλή και χωρίς προβλήματα προσέγγιση, όσο και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη χερσαία ζώνη του λιμένα, που αφορούν επιβάτες και πλήρωμα.


Ο κ. Μπροκαλάκης, με αφορμή την προσέγγιση της εταιρείας και του κρουαζιερόπλοιου για πρώτη φορά στο λιμάνι της Σούδας και τα Χανιά, δήλωσε: «Η παρουσία του Oceania Insignia σήμερα στο λιμάνι της Σούδας δεν είναι απλά άλλος ένας κατάπλους για τη χρονιά, αλλά, πιστεύουμε, η αρχή για ακόμη περισσότερες προσεγγίσεις».


«Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή και συνεργασία με την εταιρεία διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων Oceania Cruises και μετά την τεχνική παρουσίαση του λιμένα της Σούδας και του προγράμματος των βελτιώσεων του λιμένα, που πραγματοποιήσαμε ως Λιμενικό Ταμείο σε υψηλόβαθμα στελέχη της στα κεντρικά της γραφεία, στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο του 2013, μας ανακοίνωσαν ότι για το 2015 ενέταξαν το λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων στα δρομολόγιά τους με το τελευταίο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο τους Riviera, που από μόνο του χαρακτηρίζει μια κατηγορία κρουαζιερόπλοιων, λόγω της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών και των καινοτομιών που διαθέτει» ανέφερε ο ίδιος.


Συνεχίζουμε την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει ως Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων και Λιμενική Επιτροπή από τον περασμένο Σεπτέμβριο με στόχο την προσέλκυση νέων ποιοτικών εταιρειών διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Σούδας και τον προορισμό των Χανίων κάνοντας παράλληλα τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις λιμενικές υποδομές καθιστώντας το λιμάνι της Σούδας ανταγωνιστικό για την διεθνή κρουαζιέρα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!