Το EXPLORA I για πρώτη φορά στον Πειραιά ενόψει της έναρξης δρομολογίων στην Ανατολική Μεσόγειο

27.06.2024

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της Explora Journeys έφτασε σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά  για να εγκαινιάσει τα δρομολόγια της εταιρείας στην περιοχή

Πειραιάς, 27 Ιουνίου 2024 – Ο Πειραιάς καλωσόρισε σήμερα το EXPLORA I στην παρθενική επίσκεψή του στο λιμάνι της ελληνικής πρωτεύουσας, που σηματοδοτεί το ντεμπούτο του πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Το EXPLORA I είναι το πρώτο από έναν στόλο έξι κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας κρουαζιέρας πολυτελείας που ανήκει στον Όμιλο MSC.

Η παρθενική άφιξη του EXPLORA I σηματοδοτήθηκε από την παραδοσιακή τελετή ανταλλαγής πλακετών, όπως συνηθίζεται για τον εορτασμό της πρώτης επίσκεψης ενός πλοίου σε έναν προορισμό. Στην τελετή παρευρέθηκαν ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου, Pietro Sinisi καθώς και ο Διευθυντής Μάρκετινγκ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, Αθανάσιος Καρλής.

Αμέσως μετά την τελετή, το EXPLORA I απέπλευσε από τον Πειραιά με προορισμό τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα και την Κωνσταντινούπολη, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στον Πειραιά στις 5 Ιουλίου. Το πλοίο θα επισκεφτεί συνολικά 21 ελληνικά λιμάνια φέτος, με πολλά από τα δρομολόγια να προσφέρουν άνετη επιβίβαση και αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά. Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για τους επισκέπτες που θα ταξιδέψουν με το EXPLORA I στην Ελλάδα περιλαμβάνονται τα Κατάπολα (Αμοργός), η Πάρος, η Πάτμος και η Κέρκυρα.

Μοναδικές κρουαζιέρες με την Explora Journeys

Θέτοντας ένα νέο πρότυπο στα πολυτελή ταξίδια κρουαζιέρας, η Explora Journeys προσφέρει στους απαιτητικούς ταξιδιώτες τον τέλειο συνδυασμό νέων εμπειριών και φινέτσας, συνδυάζοντας διάσημους προορισμούς με εναλλακτικά λιμάνια και προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να βυθιστούν στη γοητεία της εξερεύνησης.

Με διανυκτερεύσεις και μεγαλύτερης διάρκειας παραμονή σε προορισμούς, οι επιβάτες της Explora Journeys μπορούν να εμβαθύνουν στον πολιτισμό και τις εμπειρίες που έχει να προσφέρει ο κάθε τόπος, δημιουργώντας αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή. Τα ταξίδια ξεκινούν από 7 νύχτες και μπορούν να επεκταθούν σε 14 ή 21 νύχτες, ενώ όλες οι αναχωρήσεις γίνονται από εύκολα προσβάσιμα λιμάνια.

Σχετικά με την Explora Journeys

Η Explora Journeys είναι εταιρεία κρουαζιέρας πολυτελείας που ανήκει στον Όμιλο MSC και έχει έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της ελβετικής πολυτελούς φιλοξενίας. Η εταιρεία ενσαρκώνει το μακροχρόνιο όραμα του Ομίλου να επαναπροσδιορίσει την εμπειρία της κρουαζιέρας για μια νέα γενιά απαιτητικών ταξιδιωτών πολυτελείας, με βάση την 300χρονη ναυτική κληρονομιά της οικογένειας Aponte. Η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να δημιουργήσει ένα μοναδικό «Ocean State of Mind», συνδέοντας τους επισκέπτες με τη θάλασσα, με τους εαυτούς τους και με ανθρώπους με ανάλογα ενδιαφέροντα, μέσα από μοναδικά δρομολόγια που συνδυάζουν διάσημους προορισμούς με λιγότερο δημοφιλή λιμάνια και εμπνέουν κάθε είδους ανακαλύψεις.

Ένας στόλος έξι πολυτελών κρουαζιερόπλοιων θα δρομολογηθεί από το 2023 έως το 2028, αρχής γενομένης από το EXPLORA I που παραδόθηκε στις 24 Ιουλίου 2023. Εξοπλίζοντας τα πλοία της με τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές και ναυτικές τεχνολογίες, η Explora Journeys εισάγει ένα νέο μοντέλο θαλάσσιων ταξιδιών. Το EXPLORA I προσφέρει 461 σουίτες με θέα στη θάλασσα, ρετιρέ και κατοικίες σχεδιασμένες ως «Σπίτι στη Θάλασσα» για τους επισκέπτες, όλα με εκπληκτική θέα στον ωκεανό και ιδιωτική βεράντα. Ακόμα, προσφέρει μία επιλογή από έντεκα ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες σε έξι εστιατόρια αλλά και με δυνατότητα δείπνου στο δωμάτιο, δώδεκα μπαρ και σαλόνια (οκτώ εσωτερικά και τέσσερα εξωτερικά), τέσσερις πισίνες, εκτεταμένα εξωτερικά καταστρώματα με 64 ιδιωτικές καμπάνες, εγκαταστάσεις ευεξίας και εκλεπτυσμένη ψυχαγωγία. Εμπνευσμένη από την ευρωπαϊκή κληρονομιά της εταιρείας, η Explora Journeys θα προσφέρει στους επιβάτες της μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και κορυφαίο επίπεδο φιλοξενίας.

Το EXPLORA II βρίσκεται υπό κατασκευή και θα τεθεί σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2024. Το EXPLORA III θα τεθεί σε λειτουργία το 2026 και το EXPLORA IV το 2027, ενώ και τα δύο πλοία θα κινούνται με LNG. Το EXPLORA V και το EXPLORA VI θα τεθούν σε λειτουργία το 2027 και το 2028, αντίστοιχα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!