“Πόλος έλξης ” κρουαζιερόπλοιων η Θεσσαλονίκη.

27.03.2014

Πάνω από 25 κρουαζιερόπλοια αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2014 αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, Στέλιος Αγγελούδης

κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην ημερίδα του δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Κρουαζιέρα: η μεγαλύτερη τουριστική βιομηχανία – ευκαιρία για την πόλη».


Τόνισεοτι, ένα μεγάλο τμήματων επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, περίπου το 70\%, παραμένουν στην πόλη ενώ ένα ποσοσπλοι﷽﷽﷽﷽﷽﷽υαζιεροοι σθοτό, περί το 30\% ,μετακινούνται σε γειτονικές περιοχές, όπως είναι ο Όλυμπος, η Βεργίνα κ.α. «Τα ενδιαφέροντα όσων επιλέγουν να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη είναι η εστίαση, τα αξιοθέατα και οι μικρές αγορές, ενώ πραγματοποιούν δαπάνες της τάξεως των 60 – 100 ευρώ κατ’ άτομο.»


Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη για να επωφεληθεί περαιτέρω η Θεσσαλονίκη από την ανάπτυξη της βιομηχανίας της κρουαζιέρας θα πρέπει «κατ’ αρχήν να συνεργαστούν οι φορείς της πόλης, αυτοδιοίκηση, επιμελητήρια, τουριστικοί παράγοντες, βασικές υποδομές, στο πλαίσιο μόνιμης «υπηρεσίας ενίσχυσης και υποστήριξης της κρουαζιέρας», την οποία θα συγκροτήσει ο δήμος. Στόχος είναι να καλλιεργηθούν –κατ’ αρχήν- οι επαφές με τις εταιρίες κρουαζιέρας, ώστε να συμπεριλάβουν τη Θεσσαλονίκη στα δρομολόγια τους και εν συνεχεία να οργανωθούν όλες οι λεπτομέρειες για την προβολή της πόλης (συμμετοχή στις κατάλληλες εκθέσεις κ.λπ.) και την υποδοχή των τουριστών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!