Ν. Δεμενόπουλος: H δημιουργία αξίας για όλους είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει συνολική επιτυχία

30.10.2023

«Τα οικονομικά στοιχεία του ΟΛΠ βελτιώνονται χρόνο με το χρόνο. Το εφετινό τρίτο τρίμηνο ήταν το καλύτερο τρίμηνο όλων των εποχών καταγράφοντας επίπεδα ρεκόρ εσόδων και κερδοφορίας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Νεκτάριος Δεμενόπουλος Αναπληρωτής Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ). «Κάτι τέτοιο» όπως πρόσθεσε ο ίδιος «μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς μας επιτρέπει να δίνουμε και μεγαλύτερα μερίσματα στους μετόχους μας, αλλά και να ενισχύουμε την τοπική κοινωνία».

Demenopoulos NektariosΤην ίδια ώρα ο κ. Δεμενόπουλος ανάφερε ότι το λιμάνι του Πειραιά έχει μία κομβική θέση για την διακίνηση εμπορευμάτων, ενώ παράλληλα αποτελεί πύλη εισόδου για ελληνική αγορά. Επίσης, σημείωσε ότι θεωρείται ένα από τα ταχέως αναπτυσσόμενα λιμάνια, στο οποίο γίνονται επενδύσεις που αφορούν στην κρουαζιέρα, τη ναυπηγό-επισκευή αλλά και το σταθμό αυτοκινήτων.

Σχετικά με τους όμορους δήμους και την ανάπτυξη τους, ο ίδιος τόνισε ότι η δημιουργία αξίας για όλους είναι ο μόνος δρόμος που εξασφαλίζει συνολική επιτυχία. Για αυτό άλλωστε όπως συμπλήρωσε, ο ΟΛΠ πέρα από τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιοποιεί, εκθέτει και τις ESG πρωτοβουλίες και στρατηγική του (πχ πάρκο 10 στρεμμάτων, ή η μετασκευή αποθήκης για έκθεση αρχαιοτήτων). Τέλος, ο κ. Δεμενόπουλος υπογράμμισε, ότι υπάρχει χώρος για περαιτέρω ανάπτυξη, καθώς και ότι επιτεύχθηκε μέχρι τώρα έγινε μέσα από δύσκολες συνθήκες (κρίση, πανδημία, πόλεμοι).

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ:

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!