Ν. Δεμενόπουλος: Στόχος μας είναι οι πολίτες να αισθάνονται την ανάπτυξη του ΟΛΠ

11.02.2024

Ο ΟΛΠ αύξησε σημαντικά τη δυναμικότητα του δημιουργώντας 5.100 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων

Η νέα επένδυση που ολοκληρώθηκε, και συγκεκριμένα η επέκταση του σταθμού διακίνησης αυτοκινήτων στο λιμένα Ηρακλέους, αφορά μία από τις υποχρεωτικές επενδύσεις που έχουν συμφωνηθεί με το ελληνικό δημόσιο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Κανάλι Ένα, ο Αναπληρωτής Διευθυντής Επικοινωνίας του ΟΛΠ, Νεκτάριος Δεμενόπουλος.

Αναλυτικότερα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι δημιουργήθηκε μία αύξηση κατα 40.000 τ.μ. και προστέθηκαν 5.100 θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, από τις περίπου 6.700 που υπήρχαν μέχρι τώρα.

Παράλληλα, ο κ. Δεμενόπουλος ανάφερε ότι όσο αυξάνεται το εισόδημα του Έλληνα και όσο λύνονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, τόσο θα αυξάνεται η ζήτηση αγοράς αυτοκινήτων, όπως και η μεταφόρτωση τους σε άλλες χώρες μέσω του ΟΛΠ.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε ότι η προστιθέμενη αξία που προσφέρει το λιμάνι του Πειραιά στη χώρα ανέρχεται στο 1.5%, τονίζοντας ότι συνολικά έχουν συμφωνηθεί επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ με τους επόμενους στόχους να αφορούν στην επέκταση της κρουαζιέρας, αλλά και στην ανάπτυξη της ναυπηγοεπισκευής.

Ο κ. Δεμενόπουλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία ώστε το 3.5% του συνολικού τζίρου να αποδίδεται στο δημόσιο και να κατανέμεται στους τέσσερις γειτονικούς δήμους Πειραιά (με τους δήμους στη σειρά τους να επιλέγουν τη διαχείριση του). Από την πλευρά του ο ΟΛΠ υπογράμμισε ότι ενισχύει τις ευάλωτες ομάδες (πχ μέσα από τα παντοπωλεία) και κάνει αισθητή την παρουσία του σε κοινωνικές δράσεις των δήμων, γιατί στόχος τους είναι την ανάπτυξη του ΟΛΠ να την αισθάνονται οι πολίτες και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες των δήμων.

Τέλος, μεταξύ άλλων ο κ. Δεμενόπουλος αναφέρθηκε και στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, η οποία όπως είπε έχει μειώσει τις διελεύσεις στο λιμάνι του Πειραιά, με τον ΟΛΠ όμως να κάνει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο που υπάρχει.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη ΕΔΩ και την εκπομπή “Προπαντός Ψυχραιμία” με τους Νίκο Μπαρδούνια & Μάρκο Κάντζιο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!