Δάνειο 600 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Star Cruises για ι δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

10.06.2014

Δάνειο 600 εκατ. ευρώ έλαβε η εταιρεία Star Cruises από τη τράπεζα KfW IPEX-Bank προκειμένου να κατασκευάσει ένα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο στα ναυπηγεία Meyer Werft, που βρίσκεται στο Papenburg της Γερμανίας.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο, χωρητικότητας 150.000 gt , μήκους 330 μέτρων και με 1.600 καμπίνες επιβατών, αναμένεται να παραδοθεί το τέταρτο 3μηνο του 2017 .Με την προσθήκη αυτού του δεύτερου νέου πλοίου, ο στόλος της Star Cruise επεκτείνεται στα εννέα πλοία, εξυπηρετώντας έτσι την αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές κρουαζιέρας στην ασιατική αγορά.

Να σημειωθεί ότι η τράπεζα KfW IPEX-Bank είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό του συνόλου της χρηματοδότησης και παρέχει εξ” ολοκλήρου το ποσό του δανείου μαζί με την τράπεζα Crédit Agricole Corporate and Investment Bank και το υποκατάστημα στη Σιγκαπούρη της DNB Bank ASA. Η χρηματοδότηση αυτή υποστηρίζεται από την ασφάλιση εξαγωγικών πιστώσεων που παρέχει η Γερμανία (με την κάλυψη της Euler Hermes) και περιλαμβάνει το εμπορικό επιτόκιο για τα πλοία (Commercial Interest Reference Rate – CIRR) που έχει οριστεί από τον ΟΟΣΑ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!