Νέο κρουαζιερόπλοιο για την εταιρεία Royal Caribbean

13.05.2014

Στην παραγγελία ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, κατηγορίας Oasis που θεωρείται από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, προχώρησε η εταιρεία Royal Caribbean, αυξάνοντας τα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών της κατά 1,8 δισ. δολάρια.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα κατασκευασθεί στα ναυπηγεία STX. Στα ίδια ναυπηγεία έχουν «χτισθεί» ήδη δύο κρουαζιερόπλοια για την εταιρεία Royal Caribbean, χωρητικότητας 225.300 τόνων έκαστο, ενώ ένα τρίτο βρίσκεται στην διαδικασία κατασκευής.


Ναυτιλιακοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα κρουαζιερόπλοια που «χτίσθηκαν» αλλά και τα δυο που θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα κόστισαν στην εταιρεία Royal Caribbean, κατά μέσο όρο, περί τα 1,4 δια δολάρια έκαστο.


Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι έως το 2018 αναμένεται να αντιμετωπίσει κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 6,8 δισ. δολαρίων σε αντίθεση προηγούμενη εκτίμηση η οποία «μιλούσε» για κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2017.


Τα κρουαζιερόπλοια, κατηγορίας Oasis, διαθέτουν 16 καταστρώματα και 2700 καμπίνες επιβατών και μπορούν να « φιλοξενήσουν» 6.300 επιβάτες και περίπου 2.400 μέλη πληρώματος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!