Μαζική επιστροφή τουριστών στην Ελλάδα το 2014

28.02.2014

Εντυπωσιακή αύξηση των κρατήσεων για ελληνικούς προορισμούς το καλοκαίρι του 2014 καταγράφει στη Γερμανία έρευνα της GfK. Η αύξηση του τζίρου των κρατήσεων

σε ταξιδιωτικά γραφεία για ελληνικούς προορισμούς το ερχόμενο καλοκαίρι αγγίζει το 52\%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε σύγκριση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, που καταγράφει η πρόσφατη έρευνα της GfK(Εταιρεία Έρευνας Αγοράς) και όπως υπογραμμίζουν οι συντελεστές της το 2014 «η Ελλάδα γιορτάζει ένα κεραυνοβόλο comeback». Η αύξηση αυτή, εκτιμάται ότι βελτιώνει τη θέση της Ελλάδας στη λίστα των δημοφιλών προορισμών για τους Γερμανούς πελάτες των τουριστικών γραφείων. Η χώρα καταλαμβάνει τώρατην τρίτη θέσηπίσω από την Ισπανία και την Τουρκία.


Παρόμοιες είναι οι διαπιστώσεις και της εφημερίδας Die Welt. Σε σχετικό δημοσίευμα με θέμα τους δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών, η εφημερίδα παρατηρεί ότι «μετά από μείωση της ζήτησης ως συνέπεια των πολιτικών ταραχών του 2012, οι κρατήσεις για την Ελλάδα έχουν θετική πορεία σε όλους τους tour operators». Και όχι μόνο. Η ζήτηση είναι τόσο υψηλή ώστε «πρέπει οι τουρίστες να βιαστούν για να βρουν κρεβάτι στην Ελλάδα».Και όπως υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ομίλου FTI,Ντίτμαρ Γκουντς: «Αυτή η χρονιά δεν θα είναι χρονιά των κρατήσεων τελευταίας στιγμής (late booking) για την Ελλάδα… Θα είναι η πρώτη χώρα που θα “γεμίσει”».


Ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και φέτος η αύξηση του αριθμού των Γερμανών τουριστών στα νησιά Ρόδος, Κρήτη και Κως, επισημαίνει ο Μάρκους Λόιτνερ του ομίλου Thomas Cook.


Η έρευνα της GfK καταγράφει γενικότερη ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία. Ήδη στο τέλος του Ιανουαρίου οι Γερμανοί είχαν δαπανήσει για κρατήσεις πακέτων διακοπών 4,4 δισ. ευρώ. Πρόκειται για αύξηση της τάξεως του 8\% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Μάλισταοι online κρατήσειςσημείωσαν αύξηση 11\%.


Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι Γερμανοί τουρίστες θα δαπανήσουν φέτος για τις καλοκαιρινές τους διακοπές 7\% περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη αύξηση (16\%) σημειώνεται στα πολυτελή πακέτα διακοπών (3.000 ευρώ και άνω). Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η συγκεκριμένη αύξηση είναι λίγο μικρότερη από το γενικό ποσοστό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!