Θετικά μηνύματα για την τουριστική ροή από την Κίνα

29.04.2014

Ευοίωνα σημάδια για την εξέλιξη των τουριστικών ροών από την Κίνα προς την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Greece Aegean Sea international travel sa Mr Li Ang από το βήμα του 3ου ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Li Ang οι Κινέζοι δαπανούν δέκα φορές περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους ευρωπαίους. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013 οι ταξιδιωτικές δαπάνες των κινέζων σε είδη πολυτελείας ανήλθαν σε 12 δισ. δολάρια, ενώ για το 2014 εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 21 δισ. δολάρια.

Στην πυραμίδα των ανοικτών θεμάτων προς επίλυση με την ελληνική πλευρά, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά γενικότερα είναι το θέμα της έκδοσης visa, ενώ απευθυνόμενος προς τους έλληνες επιχειρηματίες τους ζήτησε να κατανοήσουν την κινέζικη αγορά και τις απαιτήσεις των κινέζων επισκεπτών (κινέζικη κουζίνα, εξειδικευμένοι ξεναγοί κλπ).

Τέλος, απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση στάθηκε στην εντατικοποίηση της διαφημιστικής εκστρατείας στα κινεζικά ΜΜΕ.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ (costa navarino) αφού τόνισε ότι η κινεζική αγορά δεν θα πρέπει να απουσιάζει από τα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, υπογράμμισε ότι απαραίτητη είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Newsroom ΔΟΛ,με πληροφορίες απόΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!