“To Kallichoron Art Boutique Hotel γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει!”

17.04.2024

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του.

Αυτά τα 10 χρόνια δυναμικής πορείας έχουν χαρακτηριστεί από την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και την υψηλών προδιαγραφών ξεκούραστη και ευχάριστη διαμονή, που προσφέρει το ξενοδοχείο στον ταξιδιώτη της Αστυπάλαιας και μια ζεστή φιλοξενία.

Ο επισκέπτης απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία διαμονής με επίκεντρο τη βιωσιμότητα, τις premium παροχές, την συνεισφορά στην τοπική κοινωνία, συνδυάζοντας τον πλούτο της τοπικής κουλτούρας, την εξοικείωση με το νησί, τη γαστρονομία και τις παραδόσεις του.

«Το 2014, με την άγνοια του νεαρού της ηλικίας και την ορμή της νιότης μας, μια παρέα νέων παιδιών που γνωριστήκαμε στην Αστυπάλαια το 2002, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια καινοτόμα ξενοδοχειακή μονάδα σε ένα νησί με προσωπικότητα, ένα νησί που μας έχει δώσει πολλά. Στόχος μας ο ταξιδιώτης να απολαμβάνει μία αυθεντική εμπειρία διαμονής με άρωμα Αστυπάλαιας σε έναν καλαίσθητο χώρο με φόντο την πιο εντυπωσιακή και γραφική Χώρα του Αιγαίου.» δήλωσε η Μαρία Μαυρουδή, co-founder του Kallichoron Art Boutique Hotel.

«Είμαι πολύ περήφανη για όσα έχουμε καταφέρει έως τώρα, και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συνταξιδιώτες μας σε αυτό το ταξίδι: την ομάδα του Kallichoron, για την όρεξη, την γνώση και το μεράκι τους, τους επισκέπτες μας γιατί δεν θα είχαμε φτάσει έως εδώ χωρίς την εμπιστοσύνη τους, καθώς και τους πολύτιμους συνεργάτες μας, που στάθηκαν δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος αυτού του απίστευτου ταξιδιού. Στα επόμενα 10 χρόνια!», συμπλήρωσε.

«Το ταξίδι μας τα τελευταία 10 χρόνια δεν ήταν τίποτα λιγότερο από συναρπαστικό!», δήλωσε η Carolina Alkalai, c-founder του Kallichoron Art Boutique Hotel. «Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει «επιχειρείν εν κενώ». Νιώθουμε υπερήφανες που το Kallichoron βασίζεται σε ένα υπεύθυνο μοντέλο λειτουργίας με περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθησία. Οι ταξιδιώτες δεν αναζητούν μόνο τη διαμονή τους, αλλά μία συνολική εμπειρία που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία και θα περιλαμβάνει τη συναναστροφή με τους ντόπιους και την γνωριμία με τον τόπο και τις παραδόσεις του, κάτι που για εμάς αποτελεί στάση ζωής.» δήλωσε η Καρολίνα Αλκαλάι, Συνιδρύτρια και Sustainability Officer του Kallichoron Art Boutique Hotel.

Για να τιμήσει αυτή την ειδική περίσταση, το Kallichoron Art Boutique Hotel φιλοξένησε ένα κοκτέιλ πάρτι νωρίς το βράδυ της 14ης Απριλίου 2024, στον εντυπωσιακό Πλωτό χώρο Ploes. Μια πιο λαμπερή βραδιά στην Αθήνα, όπου οι επιχειρηματικοί συνεργάτες, οι συνεργάτες και οι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες του ξενοδοχείου είχαν τη χαρά να γιορτάσουν τα δέκα χρόνια επιτυχημένης εξυπηρέτησης του ξενοδοχείου.

Η εορταστική διάθεση του Kallichoron θα συνεχίσει με εκδηλώσεις και ειδικές προσφορές που θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της επετειακής της χρονιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Kallichoron Art Boutique Hotel (www.kallichoron.gr) και να ακολουθήσουν τη σελίδα του ξενοδοχείου στα social media (Facebook, Instagram, YouTube, Tik Tok, LinkedIn).


Λίγα λόγια για το Kallichoron Art Boutique Hotel

Το Kallichoron αποτελεί ένα πρότυπο Green Key eco-labelled Art Boutique Hotel. Βρίσκεται στην καρδιά της γραφικής Χώρας της Αστυπάλαιας και προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του. Όλα τα διαμερίσματα προσφέρουν τις πλέον σύγχρονες ανέσεις στον επισκέπτη και απολαμβάνουν μαγευτική θέα στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και το Κάστρο. Οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου ακόμα περιλαμβάνουν premium concierge services, in-room spa treatments, art shop, δανειστική βιβλιοθήκη και business corner. Αποτελεί πιστοποιημένο Bike-Friendly Hotel, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης και ως Hikers’ Friendly Hotel.

Το Ελληνικό Πρωινό “Grandma’s Breakfast” υπό την επιμέλεια της διαιτολόγου-διατροφολόγου Μαίρης Μιχελή (MSc) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοξενίας που προσφέρεται στο Kallichoron, αφού αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει βραβευτεί με το Green Marketing Excellence Award (2015) για την προσωποποιημένη υπηρεσία Αστυπαλίτικου πρωινού “Grandma’s Breakfast”, ως πρωτοποριακού μέσου προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης. Παράλληλα, το Kallichoron έχει θεσπίσει το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας (ΕΚΥ) “Room2Give” με στόχο να στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας με σημείο αναφοράς το παιδί και τους νέους.

Από το 2015, το Kallichoron Art Boutique Hotel ακολουθεί την εμπεριστατωμένη περιβαλλοντική πολιτική “Kallichoron Goes Green” με στόχο την εξοικονόμηση φυσικών πόρων από τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου μέσα από την ενσωμάτωση περιβαλλοντικών κριτηρίων και πράσινων πρακτικών σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον της Αστυπάλαιας.

Μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών, περιορίζεται η κατανάλωση ενέργειας και νερού, προωθείται η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων προσωπικής καθαριότητας και απορρυπαντικών, ενώ παράλληλα το ξενοδοχείο στηρίζει ενεργά τους τοπικούς παραγωγούς,  από τους οποίους προμηθεύεται προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Παράλληλα, το Kallichoron προωθεί προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στη συνεχή απομείωση του ενεργειακού αποτυπώματος που προκύπτει από τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, ενώ επενδύει στη συνεχή επιμόρφωση του προσωπικού του. Η προσήλωση στην πράσινη επιχειρηματικότητα αποτυπώνεται στο διεθνές σήμα οικολογικής ποιότητας “Green Key Eco Label” που έχει αποκτήσει το Kallichoron από το 2015 και διατηρεί μέχρι σήμερα για την πολιτική αειφόρου ανάπτυξης που ακολουθεί.

Μάλιστα, το Kallichoron αποτελεί το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που έχει βραβευτεί με Green Marketing Excellence Award 2015 από την ΕΕΔΕ για την προσωποποιημένη υπηρεσία πρωινού “Grandma’s Breakfast” ως πρωτοποριακό μέσο προώθησης της αειφορίας στον Τουρισμό, ενώ το 2019 ανακηρύχτηκε Best Greek Boutique Hotel  στα «Nobel» του Ελληνικού Τουρισμού στην Στοκχόλμη για το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες. Τέλος, αποτελεί βραβευμένο κατάλυμα για τις pet friendly υπηρεσίες που προσφέρει στους τετράποδους επισκέπτες του.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!