ΤΕΝ (Τσάκος): Ενισχύει τον στόλο της με τουλάχιστον ένα νεότευκτο δεξαμενόπλοιο

07.03.2024

Η εισηγμένη στο NYSE Tsakos Energy Navigation (TEN), συμφερόντων του Νίκου Τσάκου, επέστρεψε στο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries για περισσότερα δεξαμενόπλοια.

Πιο συγκεκριμένα, πηγές του κλάδου αναφέρουν ότι η ΤΕΝ βρίσκεται πίσω από μια παραγγελία για ένα νεότευκτο shuttle tanker, χωρητικότητας 154.400 dwt.Η συμφωνία των 149 εκατομμυρίων δολαρίων συνοδεύεται από ένα προαιρετικό δεύτερο πλοίο και υποστηρίζεται από μια μακροπρόθεσμη ναύλωση με την ExxonMobil.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εφέτος, η Εταιρεία κράτησε επίσης έως και τέσσερα slot για νεότευκτα shuttle tankers στο Samsung Heavy, με το πρώτο ζευγάρι, χωρητικότητας 150.000 dwt, να έχει προγραμματιστεί για παράδοση τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 2027.

Η τελευταία παραγγελία ανεβάζει το βιβλίο παραγγελιών της TEN σε επτά. Η Samsung Heavy θα παραδώσει το πλοίο μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2026, επιπλέον των δύο δεξαμενόπλοιων που θα παραδοθούν το 2025.

Επί του παρόντος ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 3 VLCCs, 4 Suezmax-Shuttle tankers, 13 Suezmaxes, 23 Aframaxes, 2 LR Aframaxes, 9 Panamaxes, 4 MR Handysizes, 3 MR Handysizes -LNG & 6 υπό κατασκευή.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!