Συμφωνία με τη Γερμανία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας

05.03.2014

Συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης καθώς και για αυτά της τρίτης ηλικίας υπέγραψαν η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Γιοακίμ Φούχτελ στο πλαίσιο της συμμέτοχης της Ελλάδας στην ΙΤΒ Βerlin

 


Όπως τονίζεται στη συμφωνία, η συνεργασία αυτή πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και θα προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης εκτός τουριστικής σεζόν.


Το πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο.


Για τη συγκεκριμένη συμφωνία η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το υπουργείο Τουρισμού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών στην πρόσβαση τους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές υποδομές.


Κατά τη συνάντηση με τον κ. Φούχτελ συζητήθηκαν ακόμη θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.


Ειδικότερα συζητήθηκε η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η αναβάθμιση του πετυχημένου θεσμού της μαθητείας στο πρότυπο του διττού συστήματος (dual system).


Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, με τη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.


Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών- είπε η υπουργός Τουρισμού- είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δυο χωρών στην περαιτέρω ανάπτυξη του «τουρισμού φύσης» καθώς η χώρα μας προσφέρει στον επισκέπτη της, μια σειρά από διαφορετικά πανέμορφα τοπία, πλούσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και πολλές προστατευόμενες περιοχές.


Παράλληλα, στο πλαίσιο της ΙΤΒ Berlin, που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τουρισμού, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό.


Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ ήταν η προώθηση του ελληνικού τουρισμού και η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η υπουργός Τουρισμού και τα στελέχη του ΕΟΤ είχαν συνομιλίες με τουριστικούς παράγοντες και πολλούς δημοσιογράφους.


Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε ότι τα μηνύματα είναι απόλυτα θετικά για την Ελλάδα και ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό.


πηγή:www.naftemporiki.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!