Συγκρούστηκαν δύο bulk carriers στον ποταμό Yangtze

25.01.2024

Δύο πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση στον ποταμό Yangtze.

Το περιστατικό που έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Τρίτης, “είδε” το bulk carrier “Mirabella” χωρητικότητας 46.600 dwt & κατασκευής του 1997 να συγκρούεται με το bulk carrier “Omega” χωρητικότητας 48.800 dwt & κατασκευής του 2004, περίπου 15 ναυτικά μίλια βόρεια της εκβολής του ποταμού Yangtze.

Να σημειωθεί ότι τα πλοία ανήκουν στη λιβανέζικη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Sea Services και στην τουρκική Gamma Shipping, αντίστοιχα.

Το “Omega” υπέστη εισροή υδάτων ως αποτέλεσμα παραβίασης σε ένα από τα αμπάρια φορτίου και κινδυνεύει να βυθιστεί, ανάφερε η ειδική στις διεκδικήσεις φορτίων – cargo claims specialist WK Webster, επικαλούμενη σχετικές αναφορές. Επίσης, σημειώνεται ότι το “Mirabella” μετέφερε 45.000 τόνους σιδηρομεταλλεύματος με 24 μέλη πληρώματος, ενώ το “Omega” ήταν φορτωμένο με περίπου 47.000 τόνους χαλύβδινων τεμαχίων τη στιγμή της σύγκρουσης. Οι αρχές πρόσθεσαν ότι τα 21 μέλη του πληρώματος στο Omega διασώθηκαν με ασφάλεια αφού εγκατέλειψαν το πλοίο.

Τέλος, το Γραφείο Διάσωσης Donghai είπε ότι οι ομάδες του διέσωσαν το τουρκικό bulker από ισχυρούς ανέμους και κύματα και το “Mirabella” αν και εν μέρει πλημμύρισε και υπέστη ζημιά, κατάφερε να αγκυροβολήσει σε ασφαλή νερά μετά το συμβάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!