Στο ΣτΕ κατά του ΤΑΙΠΕΔ προσφεύγουν εργαζόμενοι του ΟΛΘ

24.04.2014

Συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) με αντικείμενο την κατάθεση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κοινής αίτησης ακύρωσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67\% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ), επιδιώκουν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της διοίκησης της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), Νίκου Βαλεργάκη, προκειμένου να γίνει σχετική ενημέρωση.
«Ως πρόεδρος του ΔΣΘ, αλλά και ως πολίτης, είμαι απόλυτα ευνοϊκός απέναντι σε μια τέτοια συνεργασία. Άλλωστε, η αντίθεση στην πώληση εκφράζει και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων της πόλης. Για να προχωρήσει όμως μια τέτοια συνεργασία, θα πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, το οποίο συνεδριάζει έκτακτα την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Επειδή το θέμα είναι επείγον, θα περιληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης της συγκεκριμένης συνεδρίασης», σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Βαλεργάκης.


Από την πλευρά της, η γενική γραμματέας της ΟΜΥΛΕ, Φανή Γουργούρη, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον κ.Βαλεργάκη «ο Δικηγορικός Σύλλογος, ως θεσμικά αρμόδιος φορέας, να αναλάβει την προσφυγή στο ΣτΕ».


Όπως είπε, οι εργαζόμενοι έκαναν την πρώτη επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο γιατί ξεκινούν από τα ένδικα μέσα την αντίδρασή τους στην πώληση, αλλά στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν την ανάπτυξη κοινωνικών συμμαχιών με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης.


Αντίστοιχη προσφυγή στο ΣτΕ, με το αίτημα της ακύρωσης του διαγωνισμού πώλησης, ως αντίθετου στην εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, έχει ήδη γίνει για το λιμάνι του Πειραιά και υπογράφεται από την ΟΜΥΛΕ, τον εκεί Δικηγορικό Σύλλογο και τα επιμελητήρια Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό της περιοχής.
Πηγή:reporter.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!