Σπίτια χλιδής στο Λυκαβηττό

19.10.2014

Η μετεξέλιξη του κτηρίου Δοξιάδη στην οδό Στρατ. Συνδέσμου, στους πρόποδες του Λυκαβηττού, σε συγκρότημα υπερπολυτελών κατοικιών αποδεικνύει ότι… θαύματα γίνονται όταν το Δημόσιο συμβαδίζει με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Εν προκειμένω, το Δημόσιο έδειξε τον «καλό εαυτό» του ως προς το σκέλος των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων, μιας και το κτήριο είναι διατηρητέο. 

Στο κτήριο που κατασκευάστηκε τις χρονιές 1957-1958 για να στεγάσει τα γραφεία του αρχιτέκτονα-πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη, χαρακτηρίστηκε διατηρητέο το 2010 και «φιλοξενεί» σήμερα 26 αυτόνομες κατοικίες ξεναγήθηκε το Capital.gr.


 


Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν μπει οι τελευταίες «πινελιές» (ολοκλήρωση πισίνας κτλ) στο συγκρότημα One Athens, που ανέπτυξαν οι επιχειρηματίες Χρήστος Ιωάννου και Μίλτος Καμπουρίδης σε συνεργασία με την ομάδα αρχιτεκτόνων Divercity και τον κατασκευαστικό όμιλο J&P Άβαξ.

Πρόκειται για συνολική επένδυση 70 εκατομμυρίων ευρώ, με τις εργασίες ανακατασκευής να περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον εμπλουτισμό του κτηρίου με φωτοδιαπερατό σκυρόδεμα, μάρμαρο Αλιβερίου και κρύσταλλο. Ακόμη έχει πραγματοποιηθεί ειδική μελέτη ακουστικής, ενώ έχουν τοποθετηθεί ξύλινα δάπεδα από δρυ και μάρμαρα Διονύσου.Από τι αποτελείται

Το One Athens διαθέτει:

– 5 penthouses με εξωτερικούς χώρους, πέργκολες και swimming spa/spa (260 – 721 τ.μ.)

– 4 Town Houses με ανεξάρτητη είσοδο στον περιφερειακό του Λυκαβηττού, σε 3 επίπεδα (245 – 517 τ.μ.)

– 2 duplexes και 3 studios με ιδιαίτερο ύφος σχεδιασμού (77 – 328 τ.μ.) και

– 12 διαμερίσματα με διαφορετική διαρρύθμιση (132 – 275 τ.μ.)

Σε κάθε κατοικία αναλογεί τουλάχιστον μία θέση στάθμευσης και μία αποθήκη.Τα… έξτρα

Οι ένοικοι του οικιστικού συγκροτήματος διαθέτουν αποκλειστική πρόσβαση σε εσωτερικές εγκαταστάσεις επιφάνειας 580 τ.μ. και εξωτερικές εγκαταστάσεις 565 τ.μ. που περιλαμβάνουν:

– roof Garden με θέα στην Ακρόπολη

– wellness centre με πισίνα (4 μ Χ 13 μ), jacuzzi, χαμάμ, σάουνα, αίθουσα γυμναστικής και χώρους αποθεραπείας
-playroom 100 τ.μ.

-club Room με δυνατότητα προβολής ταινιών

-εξοπλισμένο Business Suite

-αίθριο χώρο κατάλληλο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων

Επίσης, οι κάτοικοι του Οne Athens έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαχείρισης, συντήρησης, καθαριότητας και security (24ώρες). Αλλά και υπηρεσίες concierge ανάλογες αυτών πεντάστερων ξενοδοχείων που περιλαμβάνουν -μεταξύ άλλων- κρατήσεις σε εστιατόρια, θέατρα, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, babysitting, personal training, φυσιοθεραπευτή, μασάζ, καθαρισμό κατοικίας και dry cleaning, αγορά τροφίμων και ποτών και υπηρεσίες catering.Πουλήθηκαν οκτώ

Ήδη πουλήθηκαν οκτώ από τις 26 κατοικίες των οποίων η ελάχιστη τιμή διαμορφώνεται στις 6.000-7.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ προβλέπεται ευνοϊκή χρηματοδότηση σε συνεργασία με την Alpha Bank.

Ας σημειωθεί ότι μεταξύ των υφιστάμενων και ενδιαφερόμενων αγοραστών ανήκουν ιδιαίτερα εύποροι Έλληνες που έχουν διαμείνει για πολλά χρόνια στο εξωτερικό.


Πηγή:www.capital.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!