Rina: Έσοδα €664 εκατομμυρίων και Στρατηγικό σχέδιο έως το 2027

16.05.2023

-Ο τζίρος του ιταλικού νηογνώμονα για το 2022 είναι αυξημένος κατά 21% σε σύγκριση με το 2021

-H διαδικασία διεθνοποίησης συνεχίζεται

-Προγραμματίζονται περισσότερες από 1.800 νέες προσλήψεις παγκοσμίως έως το 2027

Η συνέλευση των μετόχων του ιταλικού νηογνώμονα RINA, της πολυεθνικής εταιρείας συμβούλων επιθεώρησης, πιστοποίησης και μηχανικών, ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, παρουσιάζοντας καθαρά έσοδα 664 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 21% σε σύγκριση με το 2021.Την ίδια ώρα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 12.5 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 8.1 εκατομμυρίων ευρώ το 2021. Μετά τον συνυπολογισμό των επιπτώσεων της συναλλαγής αγοράς μετοχών και της εξαγοράς της Patrick Engineering, η καθαρή χρηματοοικονομική θέση ανέρχεται σε 114 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο στρατηγικό σχέδιο έως το 2027, επιβεβαιώνοντας τους βασικούς τομείς εστίασης της ενεργειακής μετάβασης και της ESG, καθώς και τον στόχο της επίτευξης οργανικών εσόδων ύψους περίπου 1.25 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το σχέδιο υποστηρίζεται από την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς, από τη συμβουλευτική μηχανικής έως τις δοκιμές, την επιθεώρηση και την πιστοποίηση (TIC), με αναμενόμενη σημαντική ανάπτυξη όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.Η πρόσφατη εξαγορά της Patrick Engineering, της εταιρείας συμβούλων μηχανικών με έδρα το Σικάγο, αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ανάπτυξης στη Βόρεια Αμερική στις αγορές της ενέργειας, των υποδομών, της βιομηχανίας και της κινητικότητας.

Το 2023 διαμορφώνεται ως μια ισχυρή χρονιά για τη RINA, παρά τις προκλήσεις που θέτει ο παγκόσμιος πληθωρισμός.Οι βασικές αγορές της εταιρείας συνεχίζουν να έχουν καλές επιδόσεις, όπως αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες του προϋπολογισμού. Κοιτάζοντας μπροστά, η RINA είναι καλά προετοιμασμένη για να αξιοποιήσει μια σειρά από επίκαιρες ευκαιρίες, από τις υποδομές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως την πυρηνική ενέργεια, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ακόμη και το διάστημα και την άμυνα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της RINA Ugo Salerno, δήλωσε ότι “Το 2022 έκλεισε με αποτελέσματα σύμφωνα με τις προβλέψεις ανάπτυξης, παρά τους εξωτερικούς παράγοντες, όπως η σύγκρουση στην Ουκρανία και η αύξηση του ενεργειακού κόστους. Αυτό επιβεβαιώνει την ευρωστία των επιχειρήσεών μας και την αξία των στρατηγικών μας αποφάσεων, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσής μας για ενεργειακή μετάβαση και της κίνησής μας προς ολοένα και πιο βιώσιμες και ψηφιακές υπηρεσίες και διαδικασίες. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τη ηγετική μας θέση στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε, αξιοποιώντας την πολυεπιστημονική τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει μέσα από τα πολλά έργα που έχουμε αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια. Οι στρατηγικοί στόχοι που θέσαμε πριν από δύο χρόνια συνεχίζουν να υλοποιούνται: η επέκτασή μας πέρα από τον Ατλαντικό θα μας επιτρέψει να εδραιώσουμε ισχυρά ερείσματα στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής οργανικής ανάπτυξης που έφερε σχεδόν χίλιους νέους συναδέλφους στη RINA κατά το προηγούμενο έτος. Σχεδιάζουμε να προσλάβουμε περίπου 600 νέους υπαλλήλους, οι μισοί από τους οποίους θα εδρεύουν στην Ιταλία, μέχρι το τέλος του 2023. Η επιτυχία μας βασίζεται στους ανθρώπους μας, οι οποίοι αποτελούν την κινητήρια δύναμη των δραστηριοτήτων μας και το κλειδί για τη διασφάλιση της μελλοντικής ευημερίας της εταιρείας”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!