Propeller Club Πειραιά: Εκδήλωση για το καλωσόρισμα του 2024.

25.01.2024

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η κοπή της πίτας.

Σε μια γιορτινή και ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα, το Propeller Club Πειραιά πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Grand Ballroom του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, παρουσία 400 εξεχόντων καλεσμένων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα.
Το «παρών», όπως κάθε χρονιά, έδωσαν εκλεκτά μέλη του Propeller Club Πειραιά, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του ευρύτερου ναυτιλιακού και επιχειρηματικού χώρου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννης Παππάς, ο A’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Maria Olson, η σύζυγος του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Όλγα Tsunis, ο Πρόεδρος και 10 Μέλη του Δ.Σ της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), Λεωνίδας Ραπτάκης, ο νέος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δημήτρης Κατάρας, ο νέος Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης, ο Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, Ναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος, ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αλέξανδρος Τσελίκης, ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αριστείδης Πανταζόγλου και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Κυβερνήτης του Club, Χρυσάνθη Στεφάνου, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους, απευθύνοντας τις ευχές της για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Propeller Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης, ο οποίος αφού εξέφρασε τις ευχές του, μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά, αναφερόμενος στους 2 πολέμους, αλλά και στη δίδυμη κρίση στις διώρυγες του Σουέζ και του Παναμά, εκφράζοντας την ελπίδα του να μπει ένα τέλος σε όλες αυτές τις προκλήσεις.

Ο Πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την ισχυρή ελληνική ναυτιλία, η οποία ηγείται των παγκόσμιων ναυτιλιακών δρώμενων και μας κάνει υπερήφανους για πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξαιρετικές ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η ενίσχυση των οποίων βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των στόχων του club.
Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Maria Olson, η οποία δήλωσε:

«Η ισχυρή σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας αποτελεί απόδειξη του δεσίματος που υπάρχει μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επίσης αποτελεί και το αποτέλεσμα των προσπαθειών που καταβάλλονται από οργανισμούς όπως το Propeller Club για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εθνών μας.»

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Propeller Club Πειραιά, εδώ και 89 χρόνια, συνεισφέρει σημαντικά στη ναυτιλιακή κοινότητα, προωθώντας κοινωνικές, πολιτιστικές, και ναυτικές σχέσεις. Η σημαντική παρουσία και οι δραστηριότητές του ενισχύουν τις σχέσεις μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Η συνεισφορά σας είναι μεγάλη και είναι ευχή όλων μας να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραγωγική μας συνεργασία.»

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου.

Συνολικά κληρώθηκαν 14 δώρα στους τυχερούς καλεσμένους, ενώ το φλουρί κέρδισε το Μέλος του Club Δημήτρης Μήτρου.
Όπως κάθε χρόνο, ταλαντούχοι σπουδαστές του Pierce και του Deree College έδωσαν έναν χαρούμενο και αισιόδοξο τόνο στην βραδιά, με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και τραγούδια.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με cocktail.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!