Πρόεδρος ΣΕΤΕ: Τουλάχιστον 300 εκατ. η ζημιά από την κρίση στην Ουκρανία για τον τουρισμό

04.08.2014

«Βαριά» πέφτει η σκιά της ρωσοουκρανικής κρίσης πάνω στον ελληνικό τουρισμό. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτίμησε ότι η ζημιά για την ελληνική οικονομία υπολογίζεται σε τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ.

Μιλώντας στον απόηχο της «βόμβας» που έσκασε με ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της Ρωσίας, το Labirint Travel, το οποίο έβαλε λουκέτο λόγω των διεθνών κυρώσεων, ο κ. Ανδρεάδης προειδοποίησε ότι θα υπάρχουν κι αλλά προβλήματα στον τουρισμό λόγω της κρίσης.


«Πέρυσι είχαμε 1,35 εκατ. Ρώσους τουρίστες και 250.000 Oυκρανούς. Στόχος μας ήταν να κρατήσουμε τον ίδιο αριθμό στους Ρώσους. Δεν θα τα καταφέρουμε. Οι Ρώσοι τουρίστες υπολογίζονται φέτος σε 1,1 με 1,2 εκατ., ενώ για τους Ουκρανούς η πτώση είναι πάνω από 50\%» εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.


«Εδώ και μήνες μας ανησυχεί η εικόνα στη Ρωσία, περιμέναμε ότι θα είχαμε δυο-τρεις χρεοκοπίες μικρών γραφείων, αυτό είναι μεγάλο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο Labirint Τravel, ενώ σημείωσε ακόμη ότι «Λόγω του εμπάργκο έκλεισαν τράπεζες, το ρούβλι πέφτει, ο κόσμος στη Ρωσία έχει τρομερή ανασφάλεια και ανησυχία».


Σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη, στη χώρα μας αυτή την στιγμή βρίσκονται 8.000 Ρώσοι τουρίστες μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου, από τους περίπου 30.000 που ταξιδεύουν ανά τον κόσμο. «Μέλημά μας είναι οι 8.000 τουρίστες να μην κληθούν να ξαναπληρώσουν για τη διαμονή τους. Τοπικά γραφεία δέχθηκαν να καλυφθεί το υπολειπόμενο κόστος της διαμονής.


Νομίζω ότι οι πελάτες που έχουν κλείσει με το γραφείο αυτό, θα κάνουν νέα κράτηση με άλλους οργανισμούς» ανέφερε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!