Πούλησε όλα τα πλοία της

21.02.2024

International Seaways: Εξαγόρασε όλα τα πλοία της  Wayzata Investment Partners

Η Wayzata Investment Partners με έδρα τη Μινεσότα βρίσκεται πίσω από αυτό που μεσίτες της Cleaves Securities ανάφεραν ως “τη συμφωνία της εβδομάδας”.

Αναλυτικότερα, οι ίδιοι σημειώνουν ότι η εταιρεία έχει πουλήσει όλα τα πλοία της στην International Seaways με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία έχει καταθέσει 238 εκατομμύρια δολάρια για έξι δεξαμενόπλοια, χωρητικότητας 50.000 dwt που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2015 στο SPP. Τα πλοία ονομάζονται “Saint Albans Bay”, “Lafayette Bay”, “Harrison Bay”, “Excelsior Bay”, “Crystal Bay” & “Jennings Bay”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη συμφωνία από την International Seaways για  εφέτος. Η συμφωνία αναμένεται καθώς τα 31 πλοία της στον τομέα MR γερνούν γρήγορα, με μέσο όρο ηλικίας τα 14 έτη. Πέρυσι, περιόρισε τον στόλο της για πλοία σε αυτό το τμήμα, πουλώντας τρία δεξαμενόπλοια κατασκευής 2008.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο στόλος της International Seaways αριθμεί λίγο περισσότερα από 60 πλοία και η αξία του είναι περίπου 803.50 εκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!