Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής

28.02.2024

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου πέθανε σε ηλικία 83 ετών και μετά από πολύχρονα προβλήματα υγείας, ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής. Πρόκειται για ένα σημαντικό στέλεχος της ελληνικής ναυτιλίας και της παροικίας του Λονδίνου.

Ο Στάθης Κουλουκουντής γεννήθηκε στις Η.Π.Α. το 1942 και προερχόταν από οικογένεια με καταγωγή από την Κάσο η οποία έχει καταγράψει μακρόχρονη πορεία στο ναυτιλιακό επιχειρείν, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1830. Ο Στάθης Μιχ. Κουλουκουντής ήταν ο δευτερότοκος από τους τρεις γιους του Μιχαήλ H. Κουλουκουντή και της Φωτεινής (Νίτσας) Γιάνναγα. Ο Μιχαήλ H. Κουλουκουντής υπήρξε ο μικρότερος από τους περίφημους πέντε αδελφούς Κουλουκουντή οι οποίοι είχαν ιδρύσει την Rethymnis & Kulukundis Ltd (R&K) στο Λονδίνο το 1922, σε συνεργασία με τους Αδελφούς Ρεθύμνη.

Ο Στάθης Μιχ. Κουλουκουντής αποφοίτησε από το Blair Academy του New Jersey το 1960. Φοίτησε στο University of Pennsylvania από όπου έλαβε πτυχίο στα Οικονομικά το 1965. Στη συνέχεια, εισήλθε στην οικογενειακή επιχείρηση της R&K στο Λονδίνο, υπό τη διαχείριση της οποίας έχουν διαχρονικά τεθεί bulk carrier, δεξαμενόπλοια και ore/oil carriers.Σε όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής του καριέρας συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα του Λονδίνου και την εκπροσώπηση των συλλογικών συμφερόντων της ελληνικής ναυτιλίας, υπηρετώντας την Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου – Greek Shipping Co-operation Committee ως μέλος του Δ.Σ., για παραπάνω από 4 δεκαετίες, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου. Προς τιμήν της προσφοράς του στο Committee, είχε ανακηρυχθεί Επίτιμος Αντιπρόεδρος.Υπήρξε επίσης μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της International Shipping Federation, του International Chamber of Shipping και του Baltic Exchange.

Ο Στάθης Μιχ. Κουλουκουντής αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Κούλα, και τα δύο τους τέκνα, Μαριάννα και Μιχαήλ, καθώς και τον θετό του γιο, Αλέξανδρο. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Κοιμητήριο Βουλιαγμένης και η οικογένεια του θα δεχτεί τα συλλυπητήρια σε ξενοδοχείο της παραλιακής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!