Ουάσιγκτον: Οι γυναίκες της Ναυτιλίας στη Γ.Σ. της WISTA

15.05.2023

Συγκεντρώθηκαν 200 γυναίκες ηγέτες της Αμερικανικής ναυτιλιακής βιομηχανίας από όλη τη χώρα, μαζί με γυναίκες ηγέτες από το εξωτερικό, όπως την Ελλάδα και τη Νότια Αμερική γιορτάζοντας τα 25 χρόνια τους

Στην Ουάσιγκτον πραγματοποιήθηκαν η ετήσια γενική συνέλευση και το συνέδριο της WISTA, συγκεντρώνοντας 200 γυναίκες ηγέτες της Αμερικανικής ναυτιλιακής βιομηχανίας από όλη τη χώρα, μαζί με γυναίκες ηγέτες υψηλού επιπέδου από το εξωτερικό, όπως την Ελλάδα και τη Νότια Αμερική γιορτάζοντας τα 25 χρόνια τους.

Η πρόεδρος της WISTA των ΗΠΑ, Χριστίνα Λυβιάκη Γιαννόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό στους συνέδρους: “Αυτή η γενική συνέλευση και το συνέδριο είναι μια μοναδική ευκαιρία, όχι μόνο να γιορτάσουμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει, αλλά και για να φανταστούμε το μέλλον της οργάνωσής μας και των γυναικών στη ΝΑΥΤΙΛΙΑ”.

Στο συνέδριο συμμετείχε και η Ναύαρχος Linda Fagan, η οποία τόνισε το ιστορικό πλαίσιο των ΗΠΑ ως ναυτικό έθνος και μίλησε για τα βήματα εκσυγχρονισμού των ναυτικών επιχειρήσεων από την προοπτική της ακτοφυλακής”. 

Δάφνη Αγγελική πρόεδρος WISTA Αργεντινής, Χριστίνα Λιβιάκη-Γιαννοπούλου πρόεδρος της WISTA των ΗΠΑ, Έλπη Πετράκη διεθνής πρόεδρος της WISTA, Δανάη Μπεζαντάκου και Δωροθέα Ιωάννου

Η διεθνής πρόεδρος της WISTA, Έλπη Πετράκη, παρουσίασε τη στρατηγική και τις εξελίξεις στα διεθνή σύνορα της οργάνωσης, η οποία εκπροσωπεί πλέον 4.000 γυναίκες στη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο σε 55 χώρες. Τόνισε τον στόχο της καλλιέργειας και διατήρησης ενός ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος στη ναυτιλιακή βιομηχανία, ώστε να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για το διεθνές εμπόριο και τον ναυτιλιακό τομέα για όλους. 

Η Δωροθέα Ιωάννου συμμετείχε σε πάνελ που αφορούσε τις προοπτικές ηγετικών στελεχών των ΗΠΑ σχετικά με την Αμερικανική ναυτιλιακή βιομηχανία στο παγκόσμιο πλαίσιο, και στη συνέχεια ακολούθησε πάνελ γυναικών ηγετών της ναυτιλίας που παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα για τη διατήρηση της δυναμικής της ποικιλομορφίας των φύλων στον κλάδο. 

Η Γενική Συνέλευση και το Συνέδριο της WISTA των ΗΠΑ επικεντρώθηκαν στις βασικές προκλήσεις και ευκαιρίες στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Οι διεξοδικές συζητήσεις με τη βιομηχανία, τις ρυθμιστικές αρχές, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις ναυτικές ακαδημίες άγγιξαν τα πιο πιεστικά θέματα της βιομηχανίας – ελλείψεις εργατικού δυναμικού, αλλαγές στη νομοθεσία, εθνική και οικονομική ασφάλεια και ασφάλεια στα πλοία.
newmoney.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!