Ολγα Κεφαλογιάννη: Στο Λονδίνο για την World Travel Market

01.11.2014

Τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market θα επισκεφθεί η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναχώρησε για το Λονδίνο την Παρασκευή.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη βρετανική πρωτεύουσα η κυρία Κεφαλογιάννη θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους διεθνών ταξιδιωτικών Οργανισμών και θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων τα CNN, BBC, Bloomberg, Guardian, Independent και Telegraph.Μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον ελληνικό τουρισμό και στις προοπτικές που διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια.


Εφέτος η κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση η οποία θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου, γιορτάζει την 35η της επέτειο, από το 1980 που άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της. Το 2013 η WTM σημείωσε το υψηλότερο ρεκόρ συμμετοχής με περισσότερες από 50.000 συμμετοχές από παράγοντες του τουρισμού. Αντίστοιχος αριθμός αναμένεται και τη φετινή χρονιά, από 178 χώρες, με τους εκθέτες να ανέρχονται στις 5.000, εκπροσωπώντας 183 χώρες.


Πέρυσι οι τουριστικές συμφωνίες που κλείστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ανήλθαν στα 2,2 δισ. στερλίνες, ενώ εφέτος το ποσό αναμένεται να αυξηθεί στα 2,5 δισ. στερλίνες. Αντίστοιχα, η WTM εκτιμάται ότι θα επιφέρει πάνω από 160 εκατ. στερλίνες σε έσοδα για την πόλη του Λονδίνου, σε ό,τι αφορά τις δαπάνες σε διαμονή και εστίαση.


πηγή:www.tovima.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!