Ο πρόεδρος του ΒΕΠ συζητά με τα παιδιά των ΕΠΑΛ

18.05.2023

Την Τρίτη 16/05 ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά συζήτησε με τη νέα γενιά των τεχνικών επαγγελμάτων της ναυτιλίας!

Οι μαθητές του 4ου ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» ζήτησαν να συζητήσουν με τον πρόεδρο του ΒΕΠ σχετικά με τις προοπτικές των ναυτικών επαγγελμάτων.

Ο πρόεδρος, ανταποκρίθηκε άμεσα στον αίτημα των μαθητών, και χθές πραγματοποίησε επίσκεψη στο 4ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» όπου αξιοποίησε μαζί με τους μαθητές το εργαλείο ενδυνάμωσης «συζήτηση στην τάξη».

Σε σχετική ανάρτηση του ο πρόεδρος ΒΕΠ αναφέρει :

«δέχθηκα ερωτήματα για θέματα που απασχολούν τους μαθητές των ΕΠΑΛ, μοιραστήκαμε την αγωνία τους για την επόμενη μέρα, τον ενθουσιασμό τους όταν συνειδητοποίησαν ότι έχουν πάρα πολλές επιλογές αλλά κυρίως ότι δεν είναι μόνα σε αυτή τη διαδρομή.

Συζήτηση στην τάξη λοιπόν, ένα ισχυρό εργαλείο για την ενδυνάμωση των μαθητών από τους βιοτέχνες του σήμερα.

Ομολογώ με έβαλαν και σε σκέψεις να φτιάξω μέχρι και tik tok γιατί πρέπει να ακούμε τη νεολαία μας, να προσαρμοστούμε στα δικά τους δεδομένα, στην ψηφιακή εποχή, στην εποχή των social και να τους δείξουμε ότι στην εξέλιξη του επιχειρηματικού μοντέλου της χώρας οι πρωταγωνιστές είναι αυτοί και εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους!

Ευχαριστώ τους καθηγητές αλλά κυρίως αυτούς τους μικρούς πρωταγωνιστές, γιατί με γέμισαν με αισιοδοξία ότι η χώρα μας έχει μέλλον και με όπλισαν με πείσμα να συνεχίσω να διεκδικώ ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά των ΕΠΑΛ».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!