Ο πρόεδρος του Ομίλου V Group Βύρων Βασιλειάδης συναντήθηκε με τον γ.γ. του ΙΜΟ Arsenio Dominguez

12.02.2024

Σε πρόσφατη συνάντηση κατά τη διάρκεια του Capital Link Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Ομίλου V Group  Βύρων Βασιλειάδης, είχε μια παραγωγική συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), κ. Arsenio Dominguez.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της βουλευτού Δρ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου, και επικεντρώθηκε στη βιώσιμη στρατηγική του ΙΜΟ και στις αξιέπαινες πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Όμιλος V (V Group of Companies & Antipollution).

Η συνάντηση λειτούργησε ως μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή ιδεών, δίνοντας έμφαση στις συλλογικές προσπάθειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο κ. Dominguez και ο κ. Βασιλειάδης εμβάθυναν σε συζητήσεις για τις βιώσιμες πρακτικές, τη διατήρηση του περιβάλλοντος και τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην προώθηση ενός πράσινου και αποτελεσματικού θαλάσσιου οικοσυστήματος.

Ένα από τα βασικά σημεία της συζήτησης ήταν η επισκόπηση του κ. Βύρωνα Βασιλειάδη σχετικά με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας της Antipollution Egypt. Αυτό το εγχείρημα, μια κοινή εταιρεία του V Group of Companies και της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, στοχεύει να εισαγάγει καινοτόμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα σύμφωνα με τη Στρατηγική της Πράσινης Διώρυγας έως το 2030.Η Αντιρρύπανση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης και της εφαρμογής πρωτοβουλιών για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης παγκοσμίως. Η κοινοπραξία με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ υπογραμμίζει τη δέσμευση για ενίσχυση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας  σε μια από τις πιο κρίσιμες πλωτές οδούς στον κόσμο.

Ο Πρόεδρος Βύρων Βασιλειάδης τόνισε τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Antipollution, που κυμαίνονται από προηγμένα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων έως την ανάπτυξη τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον. Η ανταλλαγή ιδεών επέτρεψε μια βαθύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει στην ευρύτερη αποστολή του ΙΜΟ.

Η συνάντηση λειτούργησε επίσης ως ευκαιρία για την κα Διονυσία Αυγερινοπούλου να συζητήσουν το επερχόμενο Συνέδριο “Our Ocean”, που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον Απρίλιο. Ως διοργανώτρια του συνεδρίου, η κ. Αυγερινοπούλου διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση βασικών ενδιαφερομένων για να συζητήσουν και να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ωκεανοί του κόσμου.

Οι προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ του V Group of Companies και του IMO, όπως συζητήθηκαν σε αυτή τη συνάντηση, πιθανότατα θα αποτελέσουν ένα θετικό προηγούμενο για μελλοντικές δεσμεύσεις μεταξύ ιδιωτικών επιχειρήσεων και διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών. Η ανταλλαγή ιδεών και η δέσμευση για κοινές επιχειρήσεις όπως το “Antipollution Egypt” αποδεικνύουν την κοινή αφοσίωση στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένης ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!