Ο Γιώργος Οικονόμου αύξησε το μερίδιό του στην OceanPal της Παληού

24.01.2024

Ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου αύξησε το μερίδιό του στη ναυτιλιακή εταιρεία “OceanPal”, συμφερόντων της οικογένειας Παληού.

Πιο συγκεκριμένα, η τελευταία κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δείχνει ότι ο Γ.Οικονόμου έχει αποκτήσει επιπλέον 1% στο spinoff της Diana Shipping μέσω του επενδυτικού του οχήματος Sphinx και τώρα κατέχει το 11.1% της εταιρείας υπό την προεδρία της Σεμίραμις Παληού.

Νωρίτερα εφέτος, ο Γ.Οικονόμου αποκάλυψε το σχέδιό του να αλλάξει τους περισσότερους διευθυντές της OceanPal, προτείνοντας στους μετόχους να ζητήσουν την παραίτησή τους. Ενώ προτείνει τον πρώην πρόεδρο της OceanFreight και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ocean Rig, Τζον Λιβέρη και Γεώργιο Κοκκώδη, για εκλογή διοικητικού συμβουλίου στις επόμενες εκλογές της εταιρείας, στην ετήσια συνέλευση των μετόχων.Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας εφοπλιστής έκανε την πρώτη του κίνηση στην OceanPal τον Σεπτέμβριο του 2023 και μέχρι στιγμής έχει πληρώσει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια για το μερίδιό του στην εισηγμένη στο Nasdaq πλοιοκτήτρια εταιρεία τριών Panamaxes και ενός ζευγαριού Capes.

Υπάρχουν επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην OceanPal και ο Οικονόμου ψάχνει να αφαιρέσει πέντε από αυτά.

Την ίδια ώρα, η Πρόεδρος της, Σεμίραμις Παλιού ενίσχυσε επίσης τη θέση της, ανεβάζοντας το μερίδιό της στην OceanPal στο 27,34%, ενώ ο Ιωάννης Ζαφειράκης πρόσθεσε περισσότερες μετοχές και τώρα κατέχει περίπου το 4,1% της εταιρείας.

Ενώ τέλος και ο Αναστάσιος Μαργαρώνης, πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Diana Shipping, έχει επίσης πάρει μετοχές της OceanPal, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,39%.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!