Ο Γιώργος Οικονόμου αυξάνει το ποσοστό του στην OceanPal της οικογένειας Παληού

28.02.2024

Σε νέες αγορές μετοχών στην εισηγμένη στο Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία “OceanPal”, συμφερόντων της οικογένειας Παληού, προχώρησε τον τρέχοντα μήνα ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, αυξάνοντας το ποσοστό του στη Εταιρεία σε πάνω από 12%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση στην SEC η Sphinx Investment Corp., συμφερόντων του Γ. Οικονόμου, κατέχει συνολικά 898.907 μετοχές της OceanPal, που αντιστοιχούν σε 12.1%, από 11.1% που κατείχε στις 23 Ιανουαρίου. Από την ημερομηνία αυτή μέχρι και τις 22 Φεβρουαρίου απέκτησε επιπλέον 69.908 κοινές μετοχές της OceanPal, έναντι 167.334 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών και των εξόδων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αντιπαράθεση του με την διοίκηση της Εταιρείας για την σύνθεση του διοικητικού της συμβουλίου. Υπενθυμίζεται ότι,  ο ο κ. Οικονόμου έχει ζητήσει τις παραιτήσεις πέντε μελών του ΔΣ της OceanPal, στην οποία επικεφαλής είναι η  Σεμίραμις Παληού, και ταυτόχρονα έχει προτείνει την τοποθέτηση δύο δικών του στελεχών σε αυτό. Ειδικότερα, πρόκειται για τους Γιάννη Λιβέρη και Γεώργιο Κοκκώδη. O Γιάννης Λιβέρης, υπήρξε επί σειρά ετών στέλεχος σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, συμπεριλαμβανομένων των Ocean Rig & OceanFreight. Επίσης, ο κ. Κοκκώδης ήταν μέλος του ΔΣ μιας άλλης εισηγμένης ναυτιλιακής του κ. Οικονόμου, της DryShips, από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Οκτώβριο του 2019. Ενώ ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ocean Rig, εξίσου συμφερόντων του εφοπλιστή, από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως τον Νοέμβριο του 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ των μελών της OceanPal που επιδιώκει να απομακρύνει ο εφοπλιστής, είναι η Σεμίραμις Παληού, μαζί με τους Στυλιανή Αλεξάνδρα Σουγιουλτζόγλου, Αλέξιο Χρυσοχοΐδη, Ελευθέριο Παπατρύφων και Γρηγόριο-Φίλιππο Ψάλτη.

Η OceanPal ιδρύθηκε το 2021 ως spin-off της ναυτιλιακής εταιρείας Diana Shipping, με στόλο τρία από τα παλαιότερα bulker της μητρικής. Μαζί με τα πλοία, η Diana Shipping είχε συνεισφέρει στην νέα εταιρεία και κεφάλαιο κίνησης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σήμερα η ναυτιλιακή εταιρεία  διαθέτει πέντε bulk carriers, (δύο Capesize  & 3 Panamaxes), αλλά και δύο υπό κατασκευή chemical tankers.Ο Γιώργος Οικονόμου αυξάνει το ποσοστό του στην OceanPal της οικογένειας Παληού

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!