Ο Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος τιμήθηκε με ένα από τα βραβεία της Capital Link

10.02.2024

Ο Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ) τιμήθηκε με το βραβείο της Capital Link Shipping Leadership, στο πλαίσιο του 14ου ετήσιου ναυτιλιακού της συνεδρίου Athens Capital Link Forum.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος της Intertanko & Διευθύνων Σύμβουλος της d’Amico International Shipping SA, Paolo d’Amico, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη θητεία του Ν. Τσάκου από το 2014 έως το 2018 ως προέδρου της  (Intertanko), αλλά και στη συμπλήρωση τριάντα ετών από την ίδρυση και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης της ΤΕΝ. Να σημειωθεί ότι ο Paolo d’Amico στάθηκε στα όσα έμαθε από τον Έλληνα εφοπλιστή, καθώς και στην πολύ μεγάλη σημασία που έδινε σε θέματα safety.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του ο Ν. Τσάκος τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια η στρατηγική της εταιρείας βασίστηκε στην ευελιξία, στη διαφορετικότητα του στόλου αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι οι άνθρωποι της εταιρείας και οι ναυτικοί στα πλοία βρίσκονται στο “πρώτο πλάνο”. Ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι εξίσου σημαντική είναι και η αντιμετώπιση των ναυλωτών-πελατών της ΤΕΝ. Η πολιτική που ακολουθεί όπως τόνισε ο κ. Τσάκος χαρακτηριστικά είναι αυτή που εμπνεύστηκε από τον πατέρα του καπετάν Παναγιώτη Τσάκο. Ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι η ΤΕΝ επί 20 συναπτά έτη, που είναι στο NYSE, δίνει μέρισμα στους μετόχους και αναπτύσσεται επικεντρωμένη στο τρίπτυχο ισχυρός ισολογισμός, όχι υπερβολική μόχλευση και αντικυκλικές επενδύσεις.Μετάλυ άλλων, ο κ. Τσάκος ευχαρίστησε και τους Γιώργο Σαρόγλου, Μιχάλη Τζολίφη, Ευθύμιο Μητρόπουλο, Βασίλη Παπαγεωργίου και Paul Durham για τη συμβολή τους στην πορεία της ΤΕΝ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η  ΤΕΝ με στόλο 72 πλοίων σε πλήρη παραδοτέα βάση, είναι πρωτοπόρος και στην πράσινη μετάβαση, αφού έχει βάλει στόχο μέχρι το 2030 να έχει έναν οικολογικό στόλο.Ήδη είναι από τις πρώτες ναυτιλιακές εταιρείας που έχει παραλάβει τέσσερα νεότευκτα tankers διπλού καυσίμου – LNG, αλλά και πέντε eco tankers με δύο από αυτά να είναι διπλού καυσίμου -LNG.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!