Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης του Μετοχικού της Κεφαλαίου από τη Seanergy

15.12.2023

Σημαντικά σημεία της Στρατηγικής:

• Νέο διετές πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 25 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχεί στο 18% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου

  o Η Εταιρεία ολοκλήρωσε ήδη με επιτυχία τρία προηγούμενα προγράμματα επαναγορών τίτλων ύψους 32 εκατ. δολαρίων, επαναγοράζοντας τίτλους αξίας 28,3 εκατ. δολαρίων.

• Επαναγορά των εναπομείναντων μετατρέψιμων ομολόγων εντός του 4ου τριμήνου του 2023

   o Συνολικές επαναγορές μετατρέψιμων ομολόγων ύψους 35,1 εκατ. δολαρίων τα τελευταία 2 χρόνια.

• Πρόσθετες αγορές μετοχών ύψους 1 εκατ. δολαρίων από τον CEO, κ. Σταμάτη Τσαντάνη

    o Από τις αρχές του 2023 έχει ήδη ολοκληρώσει αγορές κοινών μετοχών της Seanergy ύψους 1,1 εκατ. δολαρίων.

• Πρόγραμμα προσφοράς μετοχών ύψους 30 εκατ. δολαρίων, με κύριο στόχο την μερική χρηματοδότηση των επαναγορών

15 Δεκεμβρίου, 2023 – Γλυφάδα – Η Seanergy Maritime Holdings Corp. («Seanergy» ή «Εταιρεία») (NASDAQ: SHIP), ανακοίνωσε σήμερα ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε ένα νέο σημαντικό πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 25 εκατ. δολαρίων, το οποίο μπορεί, μεταξύ άλλων, να χρησιμοποιηθεί για την επαναγορά κοινών μετοχών και άλλων τίτλων της Εταιρείας.

Η Εταιρεία θα εξοφλήσει επίσης το εναπομείναν μετατρέψιμο ομόλογο, το οποίο φέρει κουπόνι 5,5%. Αποτελεί το τελευταίο από μια σειρά μετατρέψιμων ομολόγων, με συνολική αρχική ονομαστική αξία ύψους 38,7 εκατ. δολαρίων και εναπομείνασα αξία ύψους 3,2 εκατ. δολαρίων.

Τα τελευταία δύο έτη, η Εταιρεία έχει εκτελέσει επιτυχώς τρία προγράμματα επαναγοράς τίτλων, συνολικού ύψους 32 εκατ. δολαρίων. Αναλυτικότερα:

Πρόγραμμα / Ποσό

Έναρξη

Λήξη

 

Επαναγορασθέντες Τίτλοι

       

Κοινές μετοχές

Μετατρέψιμα ομόλογα

Δικαιώματα προαίρεσης

1 / 17 εκατ. δολ.

Αυγ. ’21

Δεκ. ’21

 

1.708.163 δολ.

13.950.000 δολ.

1.023.136 δολ.

2 / 10 εκατ. δολ.

Δεκ. ’21

Δεκ. ’22

   

10.000.000 δολ.

 

3 / 5 εκατ. δολ.

Ιουν. ’22

Δεκ. ’23

 

1.582.664 δολ.

   
   

Σύνολο:

 

3.290.827 δολ.

23.950.000 δολ.

1.023.136 δολ.

Επιπλέον, μέσα στο 2023, η Εταιρεία εξαγόρασε δικαιώματα προαίρεσης και αποπλήρωσε μετατρέψιμα ομόλογα ύψους 8,81 εκατ. δολαρίων.

Συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης αποπληρωμής μετατρέψιμου ομολόγου, η Εταιρεία έχει προβεί σε επαναγορές τίτλων τα τελευταία δύο έτη, συνολικού ύψους 40,2 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, η Seanergy υπέβαλε ενημερωτικό δελτίο για την προσφορά κοινών μετοχών αξίας 30 εκατ. δολαρίων. Η προσφορά αυτή προβλέπει τη σταδιακή πώληση νέων μετοχών μέσω ενός προγράμματος προσφοράς μετοχών γνωστό ως “at-the-market program” ή “ATM”.

Η Εταιρεία έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των καθαρών εσόδων από το πρόγραμμα ATM για να χρηματοδοτήσει το νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών χωρίς να επηρεάσει ουσιαστικά την ρευστότητά της, εκμεταλλευόμενη τη μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής.

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταμάτης Τσαντάνης, προτίθεται επιπλέον να αγοράσει συνολικά έως και 1.000.000 δολάρια σε κοινές μετοχές της Εταιρείας στην ανοικτή αγορά. Ο κ. Τσαντάνης έχει ήδη αγοράσει μετοχές της Seanergy στην ανοικτή αγορά μέσα στο 2023 έναντι 1.101.167 δολαρίων.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Με ισχυρή δέσμευση να μεγιστοποιήσουμε την αξία για τους μετόχους μας, και εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές προοπτικές του κλάδου Capesize, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 25 εκατ. δολαρίων, το μεγαλύτερο πρόγραμμα που έχει υλοποιηθεί από την Seanergy έως σήμερα. Βάσει των πρόσφατων επιπέδων της τιμής της μετοχής μας, αυτό αντιστοιχεί περίπου στο 18% του μετοχικού μας κεφαλαίου.

Η ταυτόχρονη υιοθέτηση του προγράμματος ΑΤΜ έχει ως στόχο ουσιαστικά να χρηματοδοτήσει εν μέρει το πρόγραμμα επαναγοράς και να μας παρέχει ευελιξία ώστε να αξιοποιήσουμε τις μεταβλητές συνθήκες της κεφαλαιαγοράς.

Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε διαθέσει σημαντικότατα ποσά σε επαναγορές τίτλων της Εταιρείας, υποδηλώνοντας σαφώς ότι η δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για εμάς. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της αγοράς μετοχών, ύψους περίπου 1 εκατ. δολαρίων στην ανοικτή αγορά το 2023, σκοπεύω να επενδύσω ένα αντίστοιχο ποσό για την απόκτηση επιπρόσθετων κοινών μετοχών της Εταιρείας εντός των επόμενων μηνών.»

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.
Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι η μοναδική εταιρεία εισηγμένη στο Αμερικανικό χρηματιστήριο που διαχειρίζεται αποκλειστικά στόλο πλοίων τύπου Capesize. Η Seanergy παρέχει υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου μέσω ενός σύγχρονου στόλου πλοίων Capesize. Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από 17 πλοία (1 Newcastlemax και 16 Capesize), με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 3.054.820 dwt και με μέση ηλικία στόλου τα 12,8 περίπου έτη.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «SHIP».
Πληροφορίες για την Εταιρεία είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.seanergymaritime.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!