Νέες πυραυλικές επιθέσεις ΗΠΑ & Βρετανίας εναντίον των Χούθι

23.01.2024

Νέα σειρά πυραυλικών επιθέσεων διεξάγουν δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας το βράδυ της Δευτέρας εναντίον των Χούθι στην Υεμένη, στο πλαίσιο των επιχειρήσεών τους με στόχο να περιορίσουν την απειλή που αντιπροσωπεύουν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα, μεταδίδουν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο τρεις αμερικανούς αξιωματούχους και υεμενίτικο πρακτορείο ειδήσεων.

Το ελεγχόμενο από τους Χούθι πρακτορείο ειδήσεων της Υεμένης SABA μετέδωσε πως «οι αμερικανοβρετανικές δυνάμεις εξαπολύουν επιδρομές στην πρωτεύουσα Σανάα και αρκετές άλλες επαρχίες» της χώρας.

Νωρίτερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ είχε διαψεύσει τον ισχυρισμό των ανταρτών Χούθι περί περί πυραυλικής επίθεσης εναντίον του αμερικανικού φορτηγού πλοίου Ocean Jazz στον Κόλπο του Άντεν. «Η αναφορά των υποστηριζόμενων από το Ιράν τρομοκρατών Χούθι περί δήθεν επιτυχούς επίθεσης εναντίον του πλοίου Ocean Jazz είναι απολύτως ψευδής. H NAVCENT διατήρησε επικοινωνία με το Ocean Jazz καθ’ όλη τη διάρκεια της ασφαλούς διέλευσής του», υπογραμμίζει το διοικητήριο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Naval Forces Central Command ή NAVCENT).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!