Ναυπηγείο στη Γλασκώβη ανοίγει μετά από 36 χρόνια εγκατάλειψης

25.01.2024

Ένα διάσημο όνομα βρετανικού ναυπηγείου αναζωογονείται μετά από παύση 36 ετών.

Το “Govan Drydock”, που βρίσκεται στην καρδιά της Γλασκώβης, έλαβε το πράσινο φως για να ανοίξει ξανά. Αναλυτικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Γλασκώβης χορήγησε συγκατάθεση σχεδιασμού αλλαγής χρήσης, η οποία θα επιτρέψει την πλήρη επαναλειτουργία του νούμερο ένα drydock μήκους 168 μέτρων, που προηγουμένως είχε χαρακτηριστεί εγκαταλελειμμένο.

Το Govan Drydock λειτουργεί πλέον ως εγκατάσταση επισκευής και συντήρησης πλοίων. Νωρίτερα εφέτος, του ανατέθηκε η σύμβαση για τη διαχείριση έργου και την ανάληψη της πρώτης φάσης των μεγάλων εργασιών αποκατάστασης και επισκευής στο “TS Queen Mary”, που θα βοηθήσει στη διατήρηση του πλοίου.

Να σημειωθεί ότι, τα Govan Graving Docks βρίσκονται περίπου 4 χλμ δυτικά του κέντρου της πόλης της Γλασκώβης στις νότιες όχθες του ποταμού Clyde. Οι αποβάθρες χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα από το Clyde Navigation Trust και, εκείνη την εποχή, μπορούσαν να φιλοξενήσουν μερικά από τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο. Ενώ, τέλος αναφέρεται ότι χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς για χειμερινές επισκευές ατμόπλοιων Clyde μέχρι το κλείσιμό τους το 1987 και έκτοτε παρέμειναν εγκαταλελειμμένα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!