Μεταφορά τεχνογνωσίας Χιούστον στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα : Margetis maritime consulting

30.10.2019

Μετά από 13 χρόνια επιτυχημένης πορείας και συνεχούς ανάπτυξης στον Πειραιά, η εταιρεία Margetis maritime consulting μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι σε νέα γραφεία στην ακτή Μιαούλη 67 με θέα στο λιμάνι.

Στα εγκαίνια που έγιναν προ ημερών ο κ. Γιώργος Μαργέτης, Διευθύνων Σύμβουλος και στενοί συνεργάτες του μίλησαν στο maritimesTV για τα σχέδιά τους για το μέλλον.

«Τα νέα γραφεία αντικατοπτρίζουν την εξωστρέφεια που θέλω να δώσω στην εταιρεία. Είναι ένα ορόσημο,» είπε ο κ. Μαργέτης, εξηγώντας πως  μεταξύ των στόχων είναι η μεταφορά της τεχνογνωσίας στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από το Χιούστον στην Ελλάδα.

Ρόλο κλειδί στην προσπάθεια έχει ο κ. Αντώνης Παναγιωταρέας, Senior Surveyor- President Manager, που εδώ και τρια χρόνια προσφέρει one stop solutions στις αναζητήσεις της ελληνόκτητης ναυτιλίας, κι όχι μόνον, στο Χιούστον.

«Ξεκινήσαμε με τη ναυτιλία, αλλά επεκταθήκαμε και στον τομέα της ενέργειας» δήλωσε ο κ. Παναγιωταρέας, εξηγώντας πως στο Τέξας η τεχνογνωσία είναι δεκαετίες μπροστά.

«Εμείς έχουμε αυτή την τεχνογνωσία και μπορούμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση να αναπτύξει τα αποθέματα της χώρας μας. Παράλληλα, προσπαθούμε να φέρουμε και επενδύσεις από τις ΗΠΑ για επισκευές drillships στην Ελλάδα,» πρόσθεσε.

 «Το Χιούστον είναι η Μέκκα της τεχνολογίας της πετρελαϊκής ζώνης. Ό,τι το καλύτερο υπάρχει στο χώρο του offshore drilling πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκεται εκεί,» σημείωσε ο κ. Μαργέτης.

«Το πετρέλαιο δεν θα φύγει από κοντά μας τουλάχιστον τα επόμενα 30 χρόνια. Μέχρι να γίνει η αλλαγή θα βασιζόμαστε στο πετρέλαιο και φυσικά το φυσικό αέριο ανεβαίνει δυνατά και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι εταιρίες πρέπει να προσαρμόζονται για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών» είπε από την πλευρά του ο κ. Τάσος Γκάρης, London Liaision Representative.

Η Margetis Maritime Consulting συνεργάζεται με Ναυτιλιακούς Οργανισμούς και εταιρείες διαχείρισης πλοίων. Στους Οργανισμούς συμπεριλαμβάνονται οι βασικοί ασφαλιστικοί Οργανισμοί Πλοίων-hull and Machinery Underwriters, P&I Clubs καθώς και ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη σκαφών αναψυχής, παγκοσμίως με εστίαση στις ασφαλιστικές αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και των Σκανδιναβικών χωρών.

Επίσης η εταιρεία συνεργάζεται με τράπεζες και χρηματοδοτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!