Μ. Χατζημανώλη: Μετέβει στην Ιαπωνία και θα παραστεί στις καθελκύσεις δύο νεότευκτων πλοίων της Safe Bulkers

09.01.2024

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Μαρίνα Χατζημανώλη, μετέβει χθες στην Ιαπωνία προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με πλοιοκτήτες, στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ναυπηγείων.
Να σημειωθεί ότι, η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια των εντατικών προσπαθειών προβολής και ενίσχυσης του κυπριακού νηολογίου αλλά και γενικότερα της κυπριακής ναυτιλίας, με στόχο την προσέλκυση ναυτιλιακών εταιρειών στην Κύπρο και πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υφυπουργός θα παραστεί στις εκδηλώσεις ονοματοδοσίας δύο νεότευκτων φορτηγών πλοίων της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας Safe Bulkers, συμφερόντων του Πόλυ Β. Χατζηϊωάννου, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα και τις σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές και θα νηολογηθούν στο κυπριακό νηολόγιο πλοίων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στα δύο πλοία θα δοθούν τα ονόματα “Ammochostos” & “Kyrenia”, σε μια σημαντική συμβολική πράξη μνήμης από την εταιρεία, 50 χρόνια μετά από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!