Η Πρωτοβουλία Κυμοθόη εγκαινιάζει το BlueTech Competition: τον μοναδικό επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων που αναδεικνύει την τεχνολογική καινοτομία στη Θάλασσα

30.01.2024

Ο ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός Πρωτοβουλία Κυμοθόη (Cymothoe Initiative) παρουσιάζει με υπερηφάνεια τον διεθνή διαγωνισμό BlueTech Competition, έναν επιταχυντή καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων αφιερωμένο στην εξέλιξη της τεχνολογίας στη Μπλε Οικονομία. Ο νέος accelerator θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε 150 νεοφυείς επιχειρήσεις από μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες μέσα στην επόμενη δεκαετία και η είσοδος στη διαδικασία επιτάχυνσης θα γίνεται μέσω του διαγωνισμού, ο οποίος θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Ο διαγωνισμός BlueTech Competition σχεδιάστηκε και διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Κυμοθόη, με την υποστήριξη της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα στοχεύει να διευκολύνει την ανάπτυξη της μπλε επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, φιλοδοξώντας να κάνει την Ελλάδα παγκόσμιας κλάσης κόμβο για την καινοτομία στη Θάλασσα.

Κύρια σημεία του προγράμματος:

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: αιτήσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κλάδοι ενδιαφέροντος: όλοι οι κλάδοι που σχετίζονται με τη Θάλασσα, π.χ. Ναυτιλία/Λιμάνια, Θαλάσσιες μεταφορές, Ναυπήγηση, Αλιεία, Ιχθυοκαλλιέργεια, Παράκτιος τουρισμός, Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, Θαλάσσια ζωή κλπ.

Δομή του προγράμματος: υβριδικό, με διαδικτυακές συναντήσεις και δια ζώσης demo days και τελικούς στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορίες: Γενική κατηγορία, Λιμενικές λειτουργίες, Ρομποτική ασφάλειας, Εξερεύνηση βυθού.

Κριτήρια επιλεξιμότητας: Στην ομάδα να υπάρχουν από 2 έως 5 ιδρυτές. Να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους. Να μην έχουν αντλήσει μέχρι στιγμής χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 500.000 ευρώ.

Μοναδικά χαρακτηριστικά:

Δωρεάν συμμετοχή: οι startup που συμμετέχουν στον BlueTech Competition δεν προσφέρουν χρήματα ή ποσοστό της εταιρείας στο πρόγραμμα.

Ολοκληρωμένη υποστήριξη: η διαδικασία του διαγωνισμού διαρκεί τέσσερις μήνες, προσφέροντας στοχευμένα μαθήματα, διάδοση τεχνογνωσίας, mentoring, τεχνικές pitching, διεθνή δικτύωση και ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Διεθνείς επιρροές: Ο διαγωνισμός BlueTech Competition αντλεί έμπνευση από έγκριτα διεθνή προγράμματα επιτάχυνσης, συνδυάζοντας γνώσεις, βέλτιστες πρακτικές του κλάδου, καθοδήγηση για την αγορά και στοχευμένη δικτύωση.

Σχετικά με την Πρωτοβουλία Κυμοθόη:

Εμπνευσμένη από την Ελληνική μυθολογία, τον συμβολισμό της Νηρηίδας Κυμοθόης και την πλούσια ναυτική ιστορία της Ελλάδας, η Cymothoe Initiative δεσμεύεται να ταράξει τα νερά και να προωθήσει ένα κύμα ανανέωσης στη Θάλασσα. Ο οργανισμός πραγματοποιεί εκδηλώσεις, φόρουμ και δράσεις που σχετίζονται με τη Μπλε Οικονομία, εστιάζοντας στη δικτύωση, την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων, αγοράς και έρευνας. Μάθετε περισσότερα στο cymothoe.gr.

Συνδεθείτε με το BlueTech Competition

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

Υποβολή αιτήσεων στο BlueTech Competition 2024: metabeta.com/programs/blue-tech-competition-2024

Επικοινωνία
Βαγγέλης Αργυρός
Email: v.argyros@cymothoe.gr
Κιν: +30 698 087 5248
Μιχάλης Ιακωβίδης
Email: m.iakovides@cymothoe.gr
Κιν: +30 693 747 5058
Ελάτε μαζί μας για να διαμορφώσουμε το μέλλον της τεχνολογίας στη Θάλασσα με το BlueTech Competition!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!