Η εταιρεία τεχνολογίας ABB εξαγόρασε τις ναυτιλιακές υπηρεσίες καιρού της DTN

25.01.2024

Σε μια πιο πρόσφατη κίνηση για τους παρόχους ναυτιλιακών δεδομένων, η πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας “ABB” εξαγόρασε τις ναυτιλιακές υπηρεσίες του ειδικού στις μετεωρολογικές προβλέψεις “DTN”.

Ειδικότερα, η ABB απέκτησε τις ναυτιλιακές δραστηριότητες της DTN Ευρώπης και της DTN Φιλιππίνων επεκτείνοντας την προσφορά της εταιρείας στο ναυτιλιακό λογισμικό. Η απόκτηση του χαρτοφυλακίου της DTN Shipping περιλαμβάνει το λογισμικό δρομολόγησης πλοίων, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών ανάλυσης, αναφοράς και μοντελοποίησης. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συναλλαγής δεν έγιναν γνωστές. Ενώ, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι η επιχείρηση DTN Shipping θα συμπληρώσει την υπάρχουσα ψηφιακή προσφορά της ABB και θα αυξήσει τον αριθμό των πλοίων που συνδέονται με τα δίκτυα της ABB σε πάνω από 5.000.

«Με αυτήν την εξαγορά, μπορούμε πλέον να προσφέρουμε όλα τα επίπεδα ψηφιοποίησης, σε όλους τους τύπους και τα μεγέθη στόλου, δημιουργώντας μια μοναδική προσφορά σε επιδόσεις πλοίων και ταξιδιών», δήλωσε ο Juha Koskela, Πρόεδρος Τμήματος, ABB Marine & Ports.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!