Η AMMITEC γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυσή της στην πατροπαράδοτη “κοπή πίτας”.

24.02.2024

Η AMMITEC, ο επαγγελματικός – επιστημονικός Σύνδεσμος Στελεχών πληροφορικής στο Ναυτιλιακό χώρο, πραγματοποίησε την πατροπαράδοτη κοπή πίτας την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 στον “Ιστιοπλοϊκό” στον Πειραιά. Στην εκδήλωση, που συνέπεσε με τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, συγκεντρώθηκαν πάνω από 350 μέλη, χορηγοί και στελέχη του χώρου.

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα με έντονες συζητήσεις, φαγητό, ποτό και όμορφο οικογενειακό κλίμα, τα μέλη και οι φίλοι της του Συνδέσμου διασκέδασαν, αντάλλαξαν απόψεις και έθεσαν τις βάσεις για νέες συνεργασίες στο χώρο της τεχνολογίας. Η ναυτιλία, άλλωστε, αποτελεί το πιο δυναμικό και εξωστρεφές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας και παρέχει τεράστιες δυνατότητες καινοτομίας.

Η πιο όμορφη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η αναφορά στα 20ά γενέθλια της AMMITEC και η αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς στη διαδρομή της, αλλά και στα σχέδια για τη μελλοντική της πορεία στον κόσμο του ψηφιακού μετασχηματισμού και των διαρκών προκλήσεων. Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύνδεσμος έχει αποτελέσει έναν πυλώνα γνώσης, συναδελφικής αλληλοϋποστήριξης και καινοτομίας, αλλά και ένα βήμα προβολής καινοτόμων λύσεων στον τομέα της τεχνολογίας στο Ναυτιλιακό χώρο.

Ο πρόεδρος της AMMITEC, Θεμιστοκλής Σάρδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει όλα αυτά τα χρόνια. Από μία μικρή ομάδα πρωτοπόρων ΙΤ Managers, είμαστε αυτή τη στιγμή ένας Επαγγελματικός – Επιστημονικός Σύλλογος με τουλάχιστον 200 μέλη-στελέχη ΙΤ και για πρώτη φορά αγγίξαμε τους 100 χορηγούς! Δύσκολα θα βρει κανείς εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο μας, που να μην είναι χορηγός της AMMITEC! Πλέον είμαστε κινητήρια δύναμη για τις εξελίξεις στο χώρο, μας προσκαλούν ως συνδιοργανωτές σε συνέδρια, τα περισσότερα από τα οποία πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα μας και γενικά η εμβέλειά μας ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας. Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για όσους μας στήριξαν και μας στηρίζουν, αλλά και για τα μέλη μας που ακούραστα, όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουν για να είναι η AMMITEC στην πρώτη γραμμή».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή κλήρωση για το “φλουρί” αλλά και για τα δώρα που προσέφεραν οι χορηγοί.

Η AMMITEC (Association of Maritime Managers in Information Technology and Communications) είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός σύλλογος, που συγκεντρώνει τους Διευθυντές και τα υψηλόβαθμα στελέχη Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών ναυτιλιακών εταιρειών. Στοχεύει στην προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού,  των σχετικών βέλτιστων πρακτικών κυβερνοασφάλειας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό τομέα και της ενδυνάμωσης και ενίσχυσης του ρόλου του ΙΤ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!