Ημερίδα ΟΛΠ – Ηλεκτροδότηση Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά

08.12.2023

Ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. (Ο.Λ.Π. Α.Ε.) σας προσκαλεί στην Ημερίδα «Ηλεκτροδότηση Πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά – Προοπτικές και Προκλήσεις», την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, ώρες 09:30 έως 14:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε., Ακτή Μιαούλη 10, 18535, Πειραιάς.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας ενεργειακής μετάβασης των υποδομών του λιμένα Πειραιά και προσαρμογής των λιμενικών λειτουργιών του στις επιταγές της Πράσινης Συμφωνίας και της Δέσμης Μέτρων της Ε.Ε. «Fit for 55». Σχετικά αναφέρεται πως η ΟΛΠ Α.Ε., μέσω δυο συγχρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. έργων CIPORT και EALING, έχει ήδη προχωρήσει σε αριθμό σχετικών δράσεων, έχοντας ολοκληρώσει το σύνολο των τεχνικών μελετών για 5 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην ακτοπλοΐα και 4 θέσεις ηλεκτροδότησης πλοίων στην κρουαζιέρα, ενώ δρομολογεί την κατασκευή των εν λόγω έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ο.Λ.Π. Α.Ε. αναγνωρίζει την ανάγκη δημιουργίας συνεργατικού πλαισίου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαλειτουργικότητα και συμβατότητα των πράσινων αυτών τεχνολογιών. Η Ημερίδα θα επικεντρωθεί στην παρουσίαση πρωτοβουλιών ανάπτυξης συστημάτων ηλεκτροδότησης πλοίων στους λιμένες και στην ανταλλαγή απόψεων προκειμένου να διαμορφωθούν βιώσιμα λειτουργικά, ρυθμιστικά/κανονιστικά και χρηματοοικονομικά μοντέλα.

Η πιθανή παρουσία σας στην Ημερίδα θα ήταν τιμή για εμάς και θα προσέθετε ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στην διαμόρφωση κοινών προσεγγίσεων στο εν θέματι αντικείμενο.

Για να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας παρακαλούμε κάντε κλικ στο επόμενο σύνδεσμο: 

ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ

Πληροφορίες:
κα Μαίρη Γεωργίου, τηλ.: 694 612 6886, email: m.georgiou@yahoo.com 

AGENDA:

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!