Γιώργος Κουμπενάς: Κομβικό λιμάνι κρουαζιέρας το Λαύριο

28.09.2014

Μεγάλη σημασία στον τομέα της ασφάλειας δίνει η Louis Cruises και συγκεκριμένα στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας και συντήρησης των σωστικών μέσων, αναφέρει ο κος Γιώργος Κουμπενάς, Αντιπρόεδρος,Επιχειρήσεων της Louis Cruises, στο maritimes.gr.


Ο κος Γιώργος Κουμπενάς με την κα Φρόσω Ζαρουλέα, PR Manegr του Ομίλου Louis για την Ελλάδα. Η φετινή σεζόν ήταν μια πολύ καλή για τη Louis Cruise όπου η πληρότητα στα κρουαζιερόπλοια της άγγιζε το 100\%. «Εμείς σαν εταιρεία», τονίζει ο κος Κουμπενάς «στην κρουαζιέρα προσθέσαμε νέους προορισμούς, όπως είναι η Ίος, η Μήλος, η Σάμος, που ενώ αρχικά υπήρχαν ενδοιασμοί, στο τέλος έδειξαν ότι είναι προορισμοί που μπορεί να προωθηθούν και να ανατηχθούν».


Αριστερά, Πάρης Τσιριγώτης, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νίκος Μπαρδούνιας, κα Φρόσω Ζαρουλέα, Γιώργος ΚουμπενάςΟ κος Κουμπενάς , μίλησε στο maritimes.gr, με αφορμή τα εγκαίνια του διεθνούς κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικών Πληρωμάτων σε σωστικά μέσα στο λιμάνι του Λαυρίου, από την πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο στο είδος της, Νορβηγικής εταιρείας , Nor Safe.


«Η Louis Cruises», συνέχισε ο Αντιπρόεδρος,Επιχειρήσεων της Louis Cruises, «Εδώ και αρκετά χρόνια, έχει προβεί σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των ναυτικών της, παρ’ όμοιο με αυτό που θα εφαρμόσει η Nor Safe, όπου και θα εξετάσουμε και εμείς την πιθανότητα συνεργασίας μαζί τους στο μέλλον».


Όσον αφορά την ίδρυση του εκπαιδευτικού κέντρου, ο κος Κουμπενάς θεωρεί πως θα συμβάλει σημαντικά στην σύγχρονη κατάρτιση και στην εξειδικευμένη γνώση τόσο των ελληνικών όσο και των αλλοδαπών πληρωμάτων και στελεχών, στα τελευταία εξελιγμένα σωστικά μέσα στα πλοία αλλά και στις πλατφόρμες πετρελαίου.


Επισημαίνει πως είναι μια πάρα πολύ καλή κίνηση η οποία θα ωφελήσει πολύ την ελληνική οικονομία και την ελληνική ναυτιλία. Θα βελτιώσει επίσης πάρα πολύ την εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας και συντήρησης των σωστικών μέσων.


Ο κος Κουμπενάς αναφερόμενος στις προοπτικές του λιμένος Λαυρίου είπε πως «Η γεωγραφική θέση του Λαυρίου, οι μοναδικές φυσικές ομορφιές, οι σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, η αρχιτεκτονική ιστορία του, μπορεί να προσφέρουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας».


«Παράλληλα, η εγγύτητα του Λαυρίου με το νέο αεροδρόμιο Αθηνών, η εγγύτητα του με τα νησιά των Κυκλάδων, με τα νησιά του Β. Αιγαίου και Αν. Αιγαίου, μπορεί να εξοικονόμηση πολύτιμο χρόνο τόσο για τις εταιρείες όσο και για τους επιβάτες».


«Επιπλέον, ο λιμένας Λαυρίου, διαθέτει ένα σύγχρονο σταθμό υποδοχής επιβατών όπου πιστεύουμε πως μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με το λιμάνι του Πειραιά συμβάλλοντας έτσι στην αποσυμφόρηση του ήδη κορεσμένου κύριου λιμανιού του Πειραιά».


«Πιστεύουμε ότι το λιμάνι του Λαυρίου με τα κατάλληλα βελτιωτικά έργα και τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών του, μπορεί να αποτελέσει ένα κομβικό λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια».


Η Louis Cruises η οποία έχοντας αναγνωρίσει την στρατηγική σημασία του Λιμένα Λαυρίου, τη δυναμική και τις προοπτικές ανάπτυξης του, προσεγγίζει εδώ και χρόνια το λιμάνι του Λαυρίου με τα κρουαζιερόπλοια της.


«Ξεκινήσαμε να ερχόμαστε τα επτά τελευταία χρόνια με σποραδικές προσεγγίσεις. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ένα πλοίο της Louis Cruises προσεγγίζει το λιμάνι του Λαυρίου όπου επιβιβάζει και αποβιβάζει επιβάτες. Φέτος συγκεκριμένα, είχαμε τριάντα μια προσεγγίσεις οι οποίες μετέφεραν περίπου 24.000 επιβάτες στο Λαύριο».


«Για το μέλλον προβλέπουμε περεταίρω ανάπτυξη. Είμαστε σε συζητήσεις με το Υπουργείο Ναυτιλίας, το ΤΑΙΠΕΔ και τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου σχετικά με τις δυνατότητες και την προοπτική ανάπτυξης του λιμένα Λαυρίου και εφόσον ευδοκιμήσει το σχέδιο, οι προσεγγίσεις μας τουλάχιστον θα διπλασιαστούν και ο αριθμός των επιβατών θα τριπλασιαστεί».


«Η ενδεχόμενη συνεργασία μπορεί να προσφέρει συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο για την τοπική οικονομία όσο και για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και της εθνικής οικονομίας».


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!