Το Soft Screen αναγνωρίζει και αναδεικνύει την αξία του ανθρώπινου παράγοντα

14.07.2024

Ο Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης βραβεύτηκε σε ειδική εκδήλωση από την Pyli Net για τη συμβολή του και την ακαδημαϊκή του έρευνα στον τομέα της ανάπτυξης των ανθρώπινων δεξιοτήτων και την εφαρμογή της σε διάφορους τομής και φυσικά της ναυτιλίας.

H Pyli Net είναι μια εταιρεία τεχνολογίας η οποία χρησιμοποίησε τη θεωρία του Δρ. Πατινιώτη και δημιούργησε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο πρωτίστως για τον ίδιο τον άνθρωπο και ιδίως για τον εργαζόμενο άνθρωπο. Ο Δρ. Πατινιώτης μίλησε στο maritims.gr για τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης εφαρμογής αλλά και για το σκοπό της δημιουργίας της.  «Το Soft Screen Soft Skills X-Ray είναι ένα εργαλείο μοναδικό στον κόσμο, το οποίο ποσοτικοποιεί 26 «μαλακές» δεξιότητες, οι οποίες είναι χρήσιμες για κάθε είδος επιχείρηση αλλά και για τον κάθε άνθρωπο προσωπικά. Είναι χρήσιμη,  όχι για να δείξει αν είσαι καλός ή κακός, αλλά δείχνει και αναδεικνύει τα δυνατά σου στοιχεία και αν αυτά τα δυνατά στοιχεία η εταιρεία σου ή ακόμη η προσωπική σου επιχείρηση, ή ο εαυτός σου, τα αναγνωρίζει και τα ξέρει ώστε να τα εκμεταλλευτείς. Γιατί ο σκοπός μας δεν είναι να απορρίπτουμε, είναι να βρίσκουμε τα δυνατά μας στοιχεία να τα εκμεταλλευόμαστε και να πάμε παρακάτω».

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στο Soft Screen  και στο υψηλό ποσοστό επιτυχίας του υπογραμμίζοντας πως δεν βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά στα μαθηματικά και στηρίζεται σε έναν μεγάλο αρχαίο Φιλόσοφο και μαθηματικό, στον Πυθαγόρα. «Ο Πυθαγόρας λοιπόν έχει αποδείξει τον λεγόμενο Φ, Φ είναι ο χρυσός αριθμός, η χρυσή αναλογία που έχει χτιστεί ο Παρθενώνας, αλλά και εκεί βασίζονται πάρα πολλά στοιχεία του σώματος μας. Αφού λοιπόν το σώμα μας στηρίζεται στο Φ γιατί όχι η προσωπικότητα μας;  Εκεί είναι  φιλοσοφική βάση του soft screen  και τι λέει αυτό, ότι το σύνολο των προσωπικοτήτων μας, γιατί είμαστε κράμα προσωπικοτήτων και έτσι έχει στηθεί το μαθηματικό θεώρημα και όλος ο αλγόριθμος από πίσω και φτιάχνει όλο αυτό το αποτέλεσμα με επιτυχία 95% για να μη πω υψηλότερη. Δηλαδή κατά 95% παρουσιάζουμε στο φυσικό πρόσωπο τον εαυτό του όπως είναι πραγματικά ή καμιά φορά όπως νομίζουμε ότι είμαστε ή θα θέλαμε να είμαστε».

(α-δ) Δημήτρης Τζώρτζος διευθύνων σύμβουλος της Pyli Net, Dr. Γιάννης Πατινιώτης, Μάρκος Κάντζιος maritimes.gr

Σχετικά με τη διαδικασία αλλά και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων ο κ. Πατινιώτης ανάφερε ότι: «Θα πρέπει το φυσικό πρόσωπο να κάτσει με τον εαυτό του και όχι με κινητά και άλλους δίπλα του. Εγώ και ο εαυτός μου. Διαβάζουμε. Δεν είναι ψυχομετρικό τεστ, είναι μια διαδικασία που έχει επιλεγεί μέσα από ακαδημαϊκή έρευνα, η οποία υποστηρίζεται από δικό μου ακαδημαϊκό paper που δημοσιεύτηκε το 2021 στο Βερολίνο, και εξηγεί όλη αυτή τη θεωρία. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα από 26 ενότητες η οποίες περιλαμβάνουν έννοιες από όταν είμαστε νέοι και παιδιά, την οικογενειακή μας ζωή, το τι πιστεύουμε εμείς για τον εαυτό μας, τι μπορεί να φοβόμαστε, τι να μη φοβόμαστε, τι μας αρέσει ή τι δε μας αρέσει, μέσα από τέτοιες παραδοχές, όσα εμείς πιστεύουμε ότι μας εκφράζουν ελεύθερα. Έχει πολύ σημασία η ελευθερία και όχι η υποχρεωτικότητα. Άρα δεν έχουμε ψυχολογική πίεση, άρα το αποτέλεσμα είναι αληθινό».

Για το πως χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία τα αποτελέσματα αυτού του εργαλείου, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «Πρώτον το φυσικό πρόσωπο με το που υποβάλλει τη διαδικασία παίρνει την απάντηση στο email του προσωπικά. Εφόσον το ίδιο το φυσικό πρόσωπο το επιτρέψει (γιατί αν δεν το επιτρέψει δεν πάει πουθενά αλλού) και επίσης η Pyli Net δεν γνωρίζει τα αποτελέσματα σε ποιον ανήκει. (καθώς υπάρχει serial number), ή μου δίνετε εσείς το δικαίωμα να τα κοινοποιήσουμε σε κάποιον ειδικό, είτε ψυχολόγο είτε σε έναν HR officer, αλλά όχι σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα, και με την έννοια του ανθρώπινου δυναμικού».

Στην εισαγωγική της ομιλία η κα Χρυσούλα Πατρικίου (business development director) της Pyli Net τόνισε ότι η εταιρία έχει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση με πελάτες που αναγνωρίζουν την αξία του ανθρώπινου παράγοντα. Ακολουθώντας μια πολιτική human to human approach η Pyli net καλλιεργεί μια κουλτούρα φροντίδας για τον άνθρωπο δημιουργώντας ESG στόχους για να συμβάλει σε μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Τέλος, σχετικά με τις εκτός αλλά και εντός Ελλάδας προτάσεις ο κ. Πατινιώτης ανάφερε ότι «Κατά πρώτον να ξεκινήσουμε από το ΜΙΤ και δεδομένου ότι σπουδάζοντας εγώ ο ίδιος προσωπικά Τεχνητή Νοημοσύνη (στο ΜΙΤ), κατόπιν συνεννόησης με τους καθηγητές υπέβαλα μια εργασία με το συγκεκριμένο εργαλείο και πήρε 98% βαθμολογία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι με αυτή τη βαθμολογία από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι απλό. Άρα έχω την πρώτη αναγνώριση από εκεί. Το δεύτερο είναι ότι μέσα από τη διαδικασία επικοινωνίας του εργαλείου και ιδίως στα Ποσειδώνια (ξεκινάω από εκεί) ήρθε το εργαστήριο έρευνας ανθρώπινου δυναμικού από το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής το είδε, αναγνωριστικέ από το διευθυντή του και στη συνέχεια έχουμε ραντεβού με τους καθηγητές και όλο το τμήμα έρευνας, να τους το παρουσιάσουμε προκειμένου αυτό να αξιολογηθεί και να πάει παρακάτω (το που θα πάει δεν μπορώ να το ανακοινώσω από τώρα). Αυτό είναι το ένα μέρος. Επίσης, ήρθε η καθηγήτρια κ. Τσιστικά, που είναι παιδίατρος- καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή, η οποία αναγνώρισε την αξία του Soft Screen, όχι για τον ενήλικα αλλά για τον νέο για τον έφηβο, και έγινα δεκτός στην ελληνική εταιρεία εφηβικής ιατρικής και είμαι επίσημα μέλος πλέον αλλά και πρώτο αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ της Το εργαλείο αυτό προσαρμόζεται,  είμαστε στο ερευνητικό στάδιο όπου μαζί με το πανεπιστήμιο θα προσαρμοστεί ώστε να διαγνώσει την προσωπικότητα του νέου, γιατί να ξέρετε ότι οι νέοι την προφυλάσσουν την προσωπικότητα τους.  Έτσι έχοντας την γνώση, τον πραγματικό χαρακτήρα του παιδιού βοηθάμε και το παιδί στο θέμα της προόδους του, αλλά και το δάσκαλο, και το γονιό πως θα αντιμετωπίσει το παιδί του. Επίσης, ο κ. Μαρκόπουλος από το UCL ήρθε μέσω ενός συναδέλφου και κατά πάσα πιθανότητα το Σεπτέμβριο θα πάμε να το εντάξουμε ερευνητικά κάτω από το μεταπτυχιακό του. Επίσης, στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο είμαστε καλεσμένοι να το παρουσιάσουμε σε ένα road show ακαδημαϊκό προκειμένου να τον δει από κει πως μπορεί να εφαρμοστεί».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!