Γιώργος Γράτσος: .. εμείς τους κλείνουμε την πόρτα..

07.03.2014

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Γράτσος, μιλώντας σήμερα στο διήμερο συνέδριο για την ναυτική εκπαίδευση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, αναφέρθηκε στην έλλειψη αξιωματικών που παρατηρείται στα πλοία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα είπε πως από τις 5.500 περίπου αιτήσεις που έγιναν για τις σχολές εμπορικού ναυτικού εισήχθησαν μόνο 1.300, σχολιάζοντας πως «έτσι εμείς τους κλείνουμε την πόρτα..».


Τόνισε επίσης την ανάγκη στελέχωσης των εκπαιδευτών στις σχολές από άριστα καταρτισμένους εκπαιδευτές, λέγοντας πως θα πρέπει να είναι ενήμεροι των εξελίξεων ώστε να πετύχουν μια ποιοτική εκπαίδευση.


Παράλληλα είπε πως το κόστος για ένα σπουδαστή στις σχολές το οποίο επωμίζεται το κράτος είναι ελάχιστο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλη σχολή η πανεπιστήμιο, γιατί καλύπτετε σε ένα μεγάλο βαθμό από τα πλοία. Συγκεκριμένα είπε πως το κόστος για ένα σπουδαστή ανέρχεται στα 20.000 ευρώ για τα τρία χρόνια και με βάση έρευνα, στην διάρκεια των χρόνων που ταξιδεύει υπολογίζεται πως κερδίζει περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ,.. άρα είναι μια παρά πολύ καλή επένδυση..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!