Για όσους έχουν «γεννηθεί με αλμυρό αίμα».

07.07.2014

Την περασμένη Τρίτη, 01 Ιουλίου, στο πολεμικό μουσείο στον Πειραιά, παρουσίαστηκε η ειδική προβολή ενός ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Greeks of the Sea”. Το ντοκιμαντέρ είναι παραγωγή του Αυστραλέζικου καναλιού SBS ONE και αναφέρεται στη σχέση των Ελλήνων με την θάλασσα.

Οι συμπαραγωγοί του ντοκιμαντέρ, Phil Kiely και Peter Pentz, μαζί με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Tom Nicol, ταξίδεψαν από την Αυστραλία ειδικά για την παρουσίαση της προβολής.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η απερχόμενη πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα. Jenny Bloomfield, ο διακεκριμένος Έλληνας εφοπλιστής και δήμαρχος των Οινουσσών, κος Ευάγγελος Αγγελάκος, ο ανώτερος ιερέας Αθηνών π. Θωμάς Συνοδινός, καθώς και έλληνες καπετάνιοι, ψαράδες, εκπρόσωποι τύπου κ.α.


Μιλώντας στην εκδήλωση, ο διευθυντής Tom Nicol, ευχαρίστησε όσους περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ, αλλά και για την φιλοξενία που τους παρείχαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, πέρυσι.


Co-Executive producer Peter Pentz, Greek shipowner and Mayor of the Oinousses islands Evangelos Angelakos,Australian Ambassador to Greece Ms Jenny Bloomfield.


Το ντοκιμαντέρ «Greeks Of The Sea”, που φιλοξενείται από τον ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Νίκο Ανδρόνικο, είναι μια σύγχρονη Οδύσσεια, όπου δια μέσου του Αιγαίου, συναντούν τους διαχρονικά πιο αναγνωρισμένους ναυτικούς του κόσμου και διερευνούν το κλειδί για την θρυλική επιτυχία τους.Η σειρά συνυφαίνει συναρπαστικές και συγκινητικές ιστορίες της θάλασσας μέσα σε ένα πλούσιο μωσαϊκό του ελληνικού πολιτισμού, τη φιλοξενία, τη θρησκεία, την ιστορία και τη μυθολογία.


Παρουσιάζει το προφίλ των ψαράδων, των σφουγγαράδων, των παραδοσιακών ναυπηγών, των αξιωματικών περιπολίας του Λιμενικού Σώματος, των Εφοπλιστών, τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, καθώς και αμέτρητους άλλους Έλληνες που λένε ότι έχουν «γεννηθεί με αλμυρό αίμα».


«Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την εξαιρετικά θερμή υποδοχή που λάβαμε. Ήμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την πρώτη εμφάνιση της σειράς στους ανθρώπους που μας βοήθησαν περισσότερο ” δήλωσε ο παραγωγός Phil Kiely.


Director Tom Nico, Australian Ambassador to Greece Ms Jenny Bloomfield, Peter Pentz, Co-Executive producer Phil Kiely


Σε μια συναισθηματική φόρτιση, ο εφοπλιστής και δήμαρχος Οινουσών κος. Αγγελάκος ευχαρίστησε την Πρέσβη της Αυστραλίας, κα. Bloomfield για την υποστήριξη της.


Η κα. Bloomfield θα επιστρέψει στην Καμπέρα, για να αντικατασταθεί από τον John Griffin στην Αθήνα.


Οι «Greeks Of The Sea” θα κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο 12 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στο SBS ONE. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε: www.greeksofthesea.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!