Γ. Οικονόμου: Ενισχύει τους στόλους του με επτά νεότευκτα πλοία

18.12.2023

Οι ναυτιλιακές εταιρείες Cardiff & TMS Dry, συμφερόντων του Γιώργου Οικονόμου, προχώρησαν σε επτά νέες παραγγελίες, σύμφωνα με ναυλομεσιτικές πηγές, με το βιβλίο παραγγελιών του Ομίλου να φτάνει πλέον τα σαράντα πλοία.

Αναλυτικότερα, οι τελευταίες παραγγελίες για την Cardiff αφορούν σε δύο Suezmax tankers (χωρητικότητας 157.000 dwt), που θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Jiangsu New Hantong Ship Heavy Industry, ένα LR2 (χωρητικότητας 115.000 dwt), που θα κατασκευαστεί στο ναυπηγείο New Times. Τα τρία tankers θα παραδοθούν μέσα στο 2025.

Ενώ οι παραγγελίες για την TMS Dry αφορούν σε τέσσερα Kamsarmax bulk carriers, τα οποία θα κατασκευαστούν στο Nantong Xiangyu. Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω ναυπηγείο, ο ναυτιλιακός όμιλος παράγγειλε τον περασμένο Ιούλιο τέσσερα Ultramaxes (χωρητικότητας 63.500 dwt το καθένα).

Υπενθυμίζεται ότι λίγες πριν ο Έλληνας εφοπλιστής βρέθηκε στην 33η θέση στη λίστα των 100 πιο σημαντικών ανθρώπων της παγκόσμιας ναυτιλίας που επιμελείται η βρετανική έκδοση Lloyd’s List.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!