Επένδυσαν 399 εκατ. δολ. οι Έλληνες για 23 μεταχειρισμένα το Μάιο του 2014

01.07.2014

Η κρυμμένη υπεραξία των μεταχειρισμένων πλοίων, τα οποία πωλούνται σε χαμηλές τιμές, συνεχίζει να μαγνητίζει τις ναυτιλιακές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και τις υπό ελληνική διαχείριση.

Έτσι, μόνο τον μήνα Μάιο οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν 399 εκατ. δολάρια για την αγορά 23 μεταχειρισμένων πλοίων σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny.


Παράλληλα, την ίδια χρονική περίοδο, δηλαδή τον Μάιο του 2014, σε διεθνές επίπεδο άλλαξαν χέρια 112 μεταχειρισμένα πλοία αυξημένα κατά 20\% σε σχέση με τον μήνα Απρίλιο. Συνολικά επενδύθηκαν 1,8 δις δολάρια, για την αγορά των 112 μεταχειρισμένων, τα οποία είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 11 έτη, με τα δεξαμενόπλοια να μην υπερβαίνουν τα…9 έτη !


Σύμφωνα με τον ίδιοι ναυλομεσιτικό οίκο, το 23\% των μεταχειρισμένων πλοίων πέρασε σε εταιρείες με έδρα την Σιγκαπούρη, το 21\% σε Ελληνικές εταιρείες και το 13\% σε Κινέζικες.


Αναφορικά με τις ελληνικές αγορές μεταχειρισμένων πλοίων , τον Μάιο του τρέχοντος έτους, αναφέρεται ότι «στα χέρια εταιρειών ελληνικών συμφερόντων πέρασαν 23 πλοία κατά 35\% περισσότερα σε σχέση με τον Απρίλιο.


Για την αγορά των 23 πλοίων επενδύθηκαν περίπου 399 εκατομμύρια δολάρια ενώ σε ότι αφορά τους τύπους των πλοίων, που επέλεξαν οι Ελληνες είναι : τα φορτηγά- χύδην (9) και τα δεξαμενόπλοια (8) κυριάρχησαν στις επιλογές τους.


Επίσης, αγοράστηκαν 4 φορτηγά γενικού φορτίου, ένα υγραεριοφόρο και ένα ro ro ( μεταφοράς οχημάτων)»..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!