«Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» το νέο μεγάλο OT FORUM – Το πρόγραμμα

12.12.2023

Το ΟΤ FORUM «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο

Ξεκινάει σήμερα το OT Forum στον ιστορικό χώρο του μικρού Χρηματιστηρίου, φιλοδοξώντας να συμβάλει δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο για τη νέα εποχή της ελληνικής οικονομίας.

Κορυφαίοι εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου αναμένεται να τοποθετηθούν για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που συνυπάρχουν σήμερα, και να προτείνουν λύσεις για τις τομές που απαιτούνται, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Συνολικά το «παρών» θα δώσουν 48 ομιλητές σε 38 πάνελ, 27 στελέχη επιχειρήσεων και επιχειρηματίες, 10 υπουργοί και στελέχη κυβέρνησης, 4 πανεπιστημιακοί, 2 αρχηγοί κομμάτων, 1 πρώην πρωθυπουργός και ο διοικητής της ΤτΕ.

Ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος», ο οποίος αποτέλεσε διαχρονικά πυξίδα και σημείο αναφοράς στα οικονομικά δρώμενα του τόπου μας επιχειρεί για μια ακόμη φορά να αποτελέσει «φάρο», δίνοντας βήμα στο υγιές κομμάτι του εγχώριου επιχειρείν να καταθέσει δημόσια τις απόψεις του.

Νέες προκλήσεις προκύπτουν, από τα νέα γεωπολιτικά ρήγματα έως την Πράσινη Μετάβαση και την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, την ώρα που κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες καλούνται να βρουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στην αντιπληθωριστική πολιτική, τη στήριξη της εργασίας και της απασχόλησης και μια νέα αναπτυξιακή δυναμική.

Σε όλο αυτό το τοπίο που αλλάζει η ελληνική επιχειρηματικότητα ήδη δοκιμάζει δρόμους ανανέωσης και αλλαγής στο δρόμο για ένα νέο βιώσιμο και ταυτόχρονα δυναμικό αναπτυξιακό υπόδειγμα. Έχει γίνει άλλωστε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν μπορεί παρά να είναι στο κέντρο οποιασδήποτε προσπάθειας για μια νέα ευημερία, ακριβώς επειδή έχει δείξει ότι μπορεί να κινητοποιεί δημιουργικές δυνάμεις και να αναλαμβάνει την ευθύνη που της αναλογεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ FORUM

Μια νέα σχέση
Για να ξεδιπλωθεί όμως αυτή η δυναμική αλλαγής χρειάζεται μια νέα σχέση, μια νέα συνέργεια, και ένας νέος διάλογος ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα, την Πολιτεία, τον κόσμο της εργασίας, τον κόσμο της επιστήμης και της γνώσης.

Σε αυτή την αναγκαία συζήτηση έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά το ΟΤ FORUM «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+», φέρνοντας κοντά πολιτικούς, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακούς και δημοσιογράφους.

Συμμετοχές
Από το βήμα του OT FORUM θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του ot.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Από την κυβέρνηση, παρεμβάσεις για τις νέες πολιτικές κατευθύνσεις και τις προκλήσεις που διανοίγονται, θα πραγματοποιήσουν οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Σκρέκας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Δημήτρης Παπαστεργίου, Χρήστος Σταϊκούρας και Λευτέρης Αυγενάκης.

Για την ελληνική επιχερηματικότητα θα μιλήσουν υπό το πρίσμα των πρόσφατων διεθνών και εσωτερικών εξελίξεων ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου και ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Το νέο περιβάλλον, μετά τον άνευ προηγουμένου επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, θα αναλύσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των προέδρων της Εθνικής Τράπεζας Γκίκα Χαρδούβελη και της Alpha Bank Βασίλη Ράπανου, καθώς και του Chief Economist της Τράπεζας Πειραιώς Ηλία Λεκκού, αλλά και του επικεφαλής Οικονομικού αναλυτή της Eurobank Tάσου Αναστασάτου.

Από τον επιχειρηματικό χώρο τον λόγο θα λάβουν -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivartia Αθανάσιος Παπανικολάου, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής του Shopflix Χρήστος Καλογεράκης, ο διευθύνων σύμβουλος της O.T.S Σπύρος Παμπουκίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ δρ. Παναγιώτης Μούργος, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γρηγόριος Σκλήκας, ο πρόεδρος και ιδρυτής του EFA Group Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο πρόεδρος της VKC Βασίλης Καρατσώλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Πέτρος Σουρέτης, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο CFO του ομίλου Intrakat Κώστας Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος του ομίλου Κοπελούζου Θωμάς Αχείμαστος, η διευθύντρια Στρατηγικής της ΔΕΗ Έλενα Γιαννακοπούλου, ο C.I.O της Φυσικό Αέριο Ελλάδος Αλέξανδρος Στεργίου κ.α.

Τη δική τους οπτική από τον χώρο της καινοτομίας και της τεχνολογίας θα δώσουν ο Mάρκος Βερέμης Partner BIG PI και ο Σπύρος Μαγιάτης CTO & Συνιδρυτής Workable.

Για τον ρόλο των ΑΕΙ και την διασύνδεση των σπουδών με την αγορά εργασίας και την εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων θα τοποθετηθούν μεταξύ άλλων οι Πρυτάνεις του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, του ΟΠΑ Δημήτρης Μπουραντώνης και του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχαήλ Σφακιανάκης.

Παρεμβάσεις ουσίας
Το ΟΤ FORUM «Ελληνική Επιχειρηματικότητα 2.0+» θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στο Μικρό Χρηματιστήριο (Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα), οργανωμένο με τηλεοπτικούς όρους, δημοσιογραφικές παρεμβάσεις ουσίας και συνεχή διάδραση, συνεχίζοντας στον πρωτοποριακό δρόμο που χάραξαν και τα προηγούμενα OT Forum.

Θα μεταδοθεί live από τη σελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου (ot.gr), το in (in.gr), την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΝΕΑ (tanea.gr), την υβριδική τηλεόραση Mega Play και τα social media της Alter Ego Media.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!