Δυναμική η παρουσία της W.I.M.A. ως εκθέτη στη διεθνή έκθεση ναυτιλίας SMM Hamburg 2014

03.10.2014

Η W.I.M.A. (World Industrial & Marine Association) βρέθηκε στο Αμβούργο (9-12 Σεπτεμβρίου 2014), στα πλαίσια της μεγαλύτερης έκθεσης ναυτιλίας στον κόσμο, της περίφημης SMM Hamburg.

Mε την δική της πρωτοβουλία και την εξειδικευμένη υποδομή της, οργάνωσε την παρουσία εταιρειών μελών της και συνεργαζομένων εταιρειών σε περίπτερο που μισθώθηκε επ’ονόματι της με τα διακριτικά “HE.MA.CO” (HELLENIC MARITIME COMPANIES) στο HALL B3 – BOOTH 103. H WIMA σαν εκθέτης έκανε γνωστό το προφίλ της, καθώς και αυτό των εταιρειών που έχουν συνασπιστεί κάτω από την ομπρέλα της, σε όλο τον κόσμο της ναυτιλίας. Οι δεκαέξι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν στην ουσία δεκαέξι συνεκθέτες και με αυτή την ιδιότητα πραγματοποίησαν επιχειρηματικές επαφές και – πολύ σημαντικό αυτό – παρουσίασαν το πρόσωπο των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας προς τα έξω.


Η εξωστρέφεια είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίο οι ελληνικές εταιρείες θα κάνουν τη διαφορά, σε σχέση με τους στόχους που έχουν θέσει επιχειρηματικά. Ο Ελλαδικός χώρος είναι μεν το κύριο μέρος ενασχόλησής τους, έχουν όμως δείξει, λίγο ως πολύ, πως καταφέρνουν να ανταποκρίνονται με επιτυχία όταν τους ζητηθεί να συνεργαστούν με εταιρείες του εξωτερικού. Οι εταιρείες στο κοινό περίπτερο λειτούργησαν με βασικό άξονα την ομαδικότητα, τη σύμπνοια και την επιχειρηματική άμμιλα μεταξύ των μελών, ακολουθώντας τους κανόνες του «Fair Play». Κάθε επαφή που γινόταν προωθούταν στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του Booth, ενώ δεν έλειψαν και οι «επιθέσεις» στρατηγικού μάρκετινγκ σε περίπτερα ναυπηγείων, ναυπηγοεπισκευαστών και λοιπών «υποψηφίων πελατών». Οι επιτυχημένες επαφές που πραγματοποιήθηκαν, ανέδειξαν την παρουσία της WIMA σαν κινητήρια δύναμη στα δρώμενα της Ελληνικής Ναυτιλίας και έδωσαν το στίγμα της αναγνώρισης των δυνατοτήτων της στο χώρο αυτό.


Η ισχύς εν τη ενώσει στα καλύτερά της και μάλιστα εκτός Ελλάδας!


Έχοντας σαν ορμητήριο την επιτυχία της συμμετοχής της στις εκθέσεις Posidonia 2012, Posidonia 2014 και SMM Hamburg 2014, η W.I.M.A. και τα μέλη της, μαζί τους και αυτοί που θέλουν να ενώσουν τις προσπάθειες και τα οράματά τους με τα δικά της, βάζουν μπροστά για τις επόμενες μεγάλες επιχειρηματικές προκλήσεις. Τα επόμενα βήματα θα ανακοινωθούν σύντομα και θα αφορούν ριζοσπαστικές κινήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Δεν υπάρχουν όρια» είναι το όριο που έχει τεθεί. Η πορεία προς τα εμπρός είναι χαραγμένη. Υψώνουμε ΨΗΛΑ την ελληνική σημαία της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, χωρίς βοήθεια από την πολιτεία, αλλά έχοντας την καλή «χημεία» των μελών μας και των συνεργατών μας, το μεράκι και την αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ μας, αλλά και την εξωστρέφεια με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΟΧΙ με ΛΟΓΙΑ.


Μέλη της W.I.M.A. που έλαβαν μέρος στην SMM Hamburg ως συνεκθέτες στο περίπτερο της W.I.M.A.: ELVIK S.A., Go Shipping & Management, Hajiefremidis Shipping Agency, P. Kokkinis Ltd., Lazaris Ltd., J&E Papadopoulos S.A., Poseidon Marine Suppliers, Prisma Electronics, Psyctotherm, Uteco S.A., Zea Maritime Services.


Mέλη της W.I.M.A. που έλαβαν μέρος στην SMM Hamburg με δικά τους περίπτερα: Aluminox, Erma First, A. Mallios.

Εταιρείες που έλαβαν μέρος στην SMM Hamburg στο κοινό περίπτερο , ως συνεκθέτες, μαζί με τα μέλη της W.I.M.A.: ARCO Ltd, Danaos Management, Farad Heat Exchangers, C&A Kassidiaris, Turbomed.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!