“Διαζύγιο” στην κοινοπραξία Maersk-Rickmers,

26.03.2014

Διέκοψαν τη συνεργασία τους οι εταιρείες Maerskκαι Rickmers, οι οποίες είχαν προχωρήσει στην ίδρυση κοινοπραξίας χωρίς, όμως, να έχουν γίνει γνωστές οι αιτίες που οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε γνωστή από ανακοίνωση της κοινοπραξίας Μaersk-Rickmer, όπου, με λητό τρόπο, αναφερόταν μόνο ότι και οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει από κοινού να λύσουν την κοινοπραξία τους.


Να σημειωθεί ότι εκτός της συγκεκριμένης ανακοίνωσης καμία εκτός των δυο εταιρειών MLL και Rickmers-Linie δεν έχουν δημοσιεύσει το διαζύγιο στις ιστοσελίδες τους, και καμία αναφορά δεν υπάρχει για το τι πρόκειται να συμβεί με τα δύο πλοία που διαχειρίζονταν.


Η κοινοπραξία με το επίσημο όνομα Maersk-Rickmers U.S. Flag Project Carrier, ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 από την Maersk Line Limited (MLL) και τη Rickmers-Linie. Προσέφερε υπηρεσίες μεταφοράς βαρέως χύδην (break-bulk) και εδικού σκοπού φορτίου χρησιμοποιώντας δύο νεότευκτα πλοία πολλαπλών χρήσεων, το Maersk Illinois και το Maersk Texas.


Τα χωρητικότητας 19.000 DWT σκάφη, το καθένα με δυνατότητα συνδυασμένης μέγιστης ανύψωσης 480 μετρικών τόνων, παρείχαν τη διπλάσια χωρητικότητα από κάθε εν λειτουργία σκάφος πολλαπλών χρήσεων υπό τη σημαία των ΗΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!