Αυξημένα ναύλα, ανά ημέρα για την Diana Shipping

12.05.2014

Παράταση για 11 έως και 13 μήνες στη ναύλωση του panamax πλοίου «Melia», κατασκευασμένο το 2005 και χωρητικότητας 76,200 dwt. εξασφάλισε η εταιρεία Diana Shipping ύστερα από συμφωνία με την εταιρεία την Rio Tinto, σύμφωνα με το  Baltic Exchange.

Ο ημερήσιος ναύλος ορίσθηκε στα 12.000 δολάρια και είναι υψηλότερος κατά 2.300 δολάρια, ανά ημέρα, από την προηγούμενο ναύλο που ίσχυε για το ίδιο πλοίο το οποίο εκτελούσε δρομολόγια, πάλι, για την Rio Tinto.


Το «Melia» είναι ένα από τα δυο πλοία που έχει ναυλώσει η εταιρεία Diana Shipping στην Rio Tinto. Το δεύτερο πλοίο είναι το «Artimis», χωρητικότητας 76900 dwt και έτος κατασκευής το 2006, το οποίο αναμένεται να ολοκληρώσει το ναυλοσύμφωνο του το επόμενο καλοκαίρι ύστερα από δυο έτη που χρησιμοποιείται από την Rio Tinto. Το συγκεκριμένο πλοίο ήταν ναυλωμένο έναντι 9.375 δολάρια ανά ημέρα.


Να σημειωθεί ότι ναυλομεσιτικοί κύκλοι σημείωσαν ότι « η νέα συμφωνία ναύλωσης για το «Melia» πραγματοποιήθηκε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι spot ισοτιμίες για τα panamax βελτιώθηκαν στα 7.200 δολάρια ανά ημέρα, με φόντο την αυξημένη δραστηριότητα από τη Νότια Αμερική που ακολούθησε μια αποτυχημένη εκκίνηση στο εμπόριο σιτηρών».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!