Αθήνα: Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εκτός Ιαπωνίας το συνέδριο του ιαπωνικού ναυτιλιακού όμιλου ΝΥΚ για την ασφάλεια χύδην ξηρού φορτίου

30.01.2024

Συνέδριο για την ασφάλεια χύδην ξηρού φορτίου (Dry Bulk Safety) διοργάνωσε στις 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα ο ιαπωνικός όμιλος ΝΥΚ, ένας από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους στον κόσμο. Το συνέδριο διοργανώνεται στην Ιαπωνία σε ετήσια βάση από το 2010, κυρίως για Ιάπωνες πλοιοκτήτες και εταιρείες διαχείρισης πλοίων και φέτος ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε στο εξωτερικό.

Σκοπός του συνεδρίου ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών με Έλληνες πλοιοκτήτες και άλλους επαγγελματίες της ναυτιλίας, σχετικά με παλαιότερα ατυχήματα και προβλήματα και τις επακόλουθες απαντήσεις.

Παρουσιάστηκαν επίσης οι πρωτοβουλίες του Ομίλου NYK για τις ασφαλείς λειτουργίες των πλοίων και οι προσπάθειες που γίνονται στον ναυτιλιακό κλάδο για τη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος. Ο ιαπωνικός όμιλος παρουσίασε επίσης τις δράσεις του για την προώθηση της ασφαλούς λειτουργίας μέσω των προτύπων ασφάλειας του NYK, NAV9000, και του Κέντρου Απομακρυσμένου Διαγνωστικού Ελέγχου.

Επιπλέον, ο ιαπωνικός νηογνώμονας Nippon Kaiji Kyokai (ClassNK) παρουσίασε τα νέας γενιάς ναυτιλιακά καύσιμα και τις νέες απαιτήσεις της σύμβασης SOLAS για τον εξοπλισμό πρόσδεσης ενώ ο νορβηγικός νηογνώμονας Det Norske Veritas (DNV) παρουσίασε μια επισκόπηση των απαιτήσεων απανθρακοποίησης, των τάσεων στη ναυτιλιακή βιομηχανία και των τεχνολογιών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 74 εκπρόσωποι 36 Ελλήνων πλοιοκτητών και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο χύδην ξηρού φορτίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!