«Απογείωση» τουριστών στα 18,5 εκατ. άτομα εκτιμούν οι ξενοδόχοι

09.03.2014

Περισσότεροι τουρίστες έως και 15\% αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα το 2014 σε σχέση με πέρσι σύμφωνα με εκτιμήσεις των tour operators που συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση ITB Berlin.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ήδη οι κρατήσεις για τα πολυτελή θέρετρα κινούνται σε υψηλά επίπεδα προδιαγράφοντας μια θετική εξέλιξη για φέτος η οποία μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 18,5 εκατομμύρια τουρίστες !


Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2014 θα είναι η χρονιά της ολικής επαναφοράς της χώρας μας από πλευράς τουριστικής ζήτησης στη γερμανική αγορά. Μάλιστα, όπως ανέφερε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, οι αφίξεις από Γερμανία θα κυμανθούν τη φετινή θερινή σεζόν μεταξύ 2,5 και 2,7 εκατ., έναντι 2,3 εκατ. το 2013.


Παράλληλα, από τον περασμένο Απρίλιο αίρεται μια χρόνια στρέβλωση που χαρακτήριζε τον ελληνικό τουρισμό. Τα 30 σημαντικότερα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας, που δέχονται το 90\% του συνόλου των επισκεπτών, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 20.00 για το διάστημα από την 1η Απριλίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.


Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και από όλες τις σκανδιναβικές χώρες, από όπου η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα το 2014 αναμένεται να αυξηθεί από 10\%-11\%.


Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία των tour operators που συμμετείχαν στην πρόσφατη έκθεση Grekland Panorama, το 2013 επισκέφθηκαν τη χώρα μας 672.000 Σουηδοί, αριθμός που φέτος αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά περίπου 8\%-10\%.


Στις καλές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού φαίνεται να στηρίζεται η πρόθεση της TUI Deutschland να πραγματοποιήσει περισσότερες επενδύσεις στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος του τουριστικού πρακτορείου Friedrich Joussen ανέφερε στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ότι τα πρώτα στοιχεία του 2014 είναι αισιόδοξα για την ελληνική αγορά και δείχνουν το ενδιαφέρον που εμφανίζει για τους Γερμανούς ως τουριστικός προορισμός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!