Υψηλά μερίσματα από τις ναυτιλιακές εταιρείες

26.06.2014

Υψηλές μερισματικές αποδόσεις που φθάνουν έως και 10\%, προσφέρουν οι εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες, παρά την διεθνή οικονομική ύφεση, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της αγοράς ότι ο ναυτιλιακός κλάδος βρίσκεται στον «προθάλαμο» της βελτίωσης εκ νέου των οικονομικών δεικτών του.


Εξάλλου δεν θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι ισχυρά Private Equity Funds, εδώ και δυο περίπου έτη, έχουν αρχίσει και επενδύουν σημαντικά κεφάλια σε εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες προδιαγράφοντας με κερδοφόρο προοπτική.Ναυτιλιακοί κύκλοι ανέφεραν στοmaritimes.gr ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της Tufton Oceanic και της Clarkson Research Services τα τελευταία 2 χρόνια τα Private Equity Funds έχουν τοποθετήσει περίπου 32 δισ. δολάρια στην ναυτιλία, είτε αγοράζοντας δάνεια σε discount από ευρωπαϊκές τράπεζες που λόγω των επερχόμενων Stress Tests θέλουν να βελτιώσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια «ξεφορτώνοντας» ήδη υπάρχοντα NPL’s (Non Performing Loans) και δάνεια που κρίνονται ότι θα γίνουν default ή επενδύοντας σε γνωστές εταιρείες για την παραγγελία νεότευκτων πλοίων».

 

«Για να υπάρξει μία σύγκριση με το ποσό των 32 δισ. που έχουν επενδύσει τα Private Equity Funds τα τελευταία 2 χρόνια να αναφέρουμε πως το τρέχον βιβλίο παραγγελιών εκτιμάται περίπου στα 300 δισ. δολ. εκ των οποίων τα 110 δισ. δολ. αναζητούν χρηματοδότηση και τα Private Equity Funds το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά» αναφέρθηκε στο maritimes.grΗ Capital LinkΣύμφωνα με τα στοιχεία της Capital Link “πρωταθλήτρια” στις μερισματικές αποδόσεις είναι η Nordic American Tankers. Ωστόσο στη λίστα υπάρχουν και αρκετές ελληνικών συμφερόντων εταιρείες, όπως η Navios Maritime της Αγγελικής Φράγκου, η Diana Containerships του Συμεών Παληού, και η Dynagas LNG του Γιώργου Προκοπίου και η Costamare του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.


Μοιραστείτε αυτό το άρθρο!